Studenţii Universităţii Babeş-Bolyai şi-au evaluat profesorii şi cursurile

Studenţii Universităţii Babeş-Bolyai şi-au evaluat profesorii şi cursurile

Universitatea Babeş-Bolyai

Aproape 7.000 de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) şi-au evaluat, în ultima lună, profesorii şi cursurile pe care aceştia le-au predat în primul semestru al anului universitar 2018-2019, numărul acestora fiind cu 40% mai mare decât cel al studenţilor care s-au pronunţat anul trecut cu privire la cursurile şi profesorii lor.

Totodată, în acest an a crescut şi numărul cadrelor didactice evaluate, ajungând la 2.136, cu aproape 10% mai mare decât în primul semestru al anului universitar trecut, în timp ce numărul disciplinelor evaluate a crescut cu 18%, ajungând la 3.282. 
 
Evaluarea cadrelor didactice şi a cursurilor de către studenţi se înscrie în strategia Universităţii Babeş-Bolyai de a se adapta permanent atât la cerinţele pieţei, cât şi la cerinţele şi aşteptările studenţilor, care sunt foarte importante în stabilirea dinamicii cursurilor, a interacţiunii între profesori şi studenţi, dar şi a cursurilor şi tehnicilor noi de predare.
 
Prin intermediul chestionarelor completate online, studenţii s-au pronunţat cu privire la claritatea, noutatea şi calitatea cursurilor, dar şi cu privire la prestaţia profesorilor care le-au predat. Evaluările realizate de către studenţi sunt anonime, iar rezultatele lor nu devin vizibile decât după încheierea sesiunilor de examene şi restanţe. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: