Simona Halep, înainte de „bătălia“ cu Cehia: E plăcut să joci pentru ţară, parcă ai mai multă putere VIDEO

Declaratie Simona Halep Fed Cup Romania - Cehia

Jucătoarea de tenis Simona Halep s-a declarat nerăbdătoare să înfrunte jucătoarele Cehiei în meciul de FEd Cup programat la sfârşitul săptămânii la Sala Polivalentă din Cluj.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
"Întotdeauna mi-am dorit să joc pentru ţară, e un sentiment plăcut, nu m-am simţit foarte bine în ultima perioadă, trebuia să mă operez dar m-am sfătuit cu doctorul şi am hotărât că pot să amân şi să joc aici la Cluj", a declarat Simona Halep, la conferinţa de presă car prefaţează meciul de Fed Cup România - Cehia care se va disputa între 6-7 februarie la Cluj.
 
Halep, numărul 3 mondial, consideră un avantaj faptul că le-a învins pe principalele jucătoare ale Cehiei, Kvitova (numărul 9 în circuitul WTA) şi Pliskova (numărul 13), în meciurile anterioare, din circuitul individual.
 
"Pot să spun că e un avantaj că am jucat contra lor şi am învins tot timpul, dar în Fed Cup este mereu diferit, de fapt fiecare meci este diferit şi la individual. Îmi doresc să câţştig şi de data aceasta, chiar dacă nu va fi uşor. O să am publicul alături, foarte mulţi români care o să ne susţină, o să mă susţină, sper să am puterea să câştig toate meciurile şi să ajut echipa. Nu va fi uşor, sunt adevrsare puternice, sunt în top şi au multă experienţă şi ele, în Fed Cup au multă experienţă pentru că au câştigat de foarte multe ori trofeul, aşa că vom vedea sâmbătă şi duminică dacă voi fi în stare să câştig", a declarat Halep.
 
Întrebată dacă speră la o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro jucătoare a răspuns afirmativ şi a menţionat că are o senzaţie specială atunci când reprezintă România:
 
"Eu mi-aş dori să câştig o medalie, fie la simplu, chiar şi la dublu mixt cred că am o şansă, cu Horia sau Florin (Horia Tecău sau Florin Mergea, n.red.), depinde cu cine voi juca. E diferit să joci pentru ţară, e o presiune în plus, dar e şi un sentiment plăcut, parcă ai mai multă putere. Programul este aglomerat, îmi doresc să fiu sănătoasă, să joc la nivel maxim şi să pot aduce medalii".
    

Acomodare rapidă

   
Căpitanul nejucător al României, Alina Tecşor, a declarat că toate jucătoarele s-au acomodat foarte bine:
 
"Am început în forţă săptămână, fetele s-au acomodat foarte repede, antrenamentele au fost foarte intense. Este greu, Cehia este o echipă foarte puternică, noi suntem la început, este prima dată când jucăm în Grupa Mondială, încercăm să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor dumneavoastră şi ale noastre", a declarat Alina Tecşor. Ea a specificat că atât accidentarea invocată iniţial de Simona Halep, cât şi indisponibilităţile Irinei Begu şi a Alexandrei Dulgheru au la bază motive serioase. 
 
"După cum vedeţi, Simona este aici. Irina şi Alexandra sunt accidentate, îmi pare rău că nu sunt alături de noi. Nu cred că au existat până acum asemenea probleme, în echipa pe care o conduc în Cupa Federaţiei, ca cineva să nu vrea să vină să joace. Cu siguranţă au fost întemeiate motivele, iar acum în afară de cele de sănătate, nu avem alte motive", a  declarat ea. Tecşor consideră eventuala calificare a României în semifinalele Fed Cup, prin victoria cu Cehia, un eveniment extraordinar, "istoric".
 
Monica Niculescu, cealaltă jucătoare pe care România se va baza, alături de Simona Halep, la simplu, a făcut câteva remarci cu privire la terenul de joc:
 
"Suprafaţa este mai lentă, nu ştiu dacă ne avantajează, trebuie să alergi mult, dar ăsta e atuul meu să alerg. Mă simt bine aici la Cluj şi alături de fete, suntem o echipă minunată", a puncta jucătoarea.
 
 

Kvitova şi Pliskova vor revanşa cu Halep

 
 
Vedetele echipei Cehiei, Ptra Kvitova şi Karolina Pliskova s-au declarat dornice să îşi ia revanşa în faţa Simonei Halep, ambele fiind învinse în cele 2, respectiv 3 meciuri pe care le-au disputat până acum cu jucătoarea din România. 
 
Căpitanul nejucător al Cehiei, care conduce momentan în ierarhia Fed Cup, Petr Pala, consideră meciul unul foarte echilibrat, deschis oricărui rezultat.
 
Meciul de Fed Cup dintre România şi Cehia, din Grupa Mondială Fed Cup, se va disputa între 6-7 februarie la Sala Plivalentă din Cluj-Napoca.
Imagini din aceeasi galerie
  • Monica Niculescu
  • Andreea Mitu
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările