Sala Polivalentă din Cluj, transformată degeaba în centru de spitalizare Covid-19. Niciun pacient nu i-a trecut până acum pragul

Sala Polivalentă din Cluj, transformată degeaba în centru de spitalizare Covid-19. Niciun pacient nu i-a trecut până acum pragul

BT Arena a fost transformată într-un spital de rezervă, dar nu a avut niciun pacient

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va fi redată sportului, după ce în ultima perioadă a fost transformată într-un centru de spitalizare Covid-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost transformată într-un centru într-un centru de spitalizare pentru bolnavii de Covid-19. Aici au fost montate 350 de paturi, dotate complet, în urma unei investiţii de un milion de lei. Totuşi, până în prezent aici nu a fost adus nici măcar un pacient, aşa că autorităţile locale au decis să demonteze paturile, iar arena va fi redată competiţiilor sportive. 
 
Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, spune că decizia de demontare a paturilor din Sala Polivalentă a fost luată de autorităţi având în vedere evoluţia epidemiologică pozitivă. În Cluj sunt doar 35 de cazuri de Covid-19, în condiţiile în care de aproape 20 de ori mai mulţi bolnavi au fost vindecaţi. „De asemenea, sunt solicitări de competiţii sportive şi alte evenimente care trebuie să se desfăşoare în BT Arena. Astfel, în acest moment nu se justifică blocarea acestui spaţiu”, a afirmat Abrudean.
Potrivit datelor oficiale, până acum, la Cluj-Napoca au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi 538 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările