Rectorul UBB, ales preşedinte al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare

Rectorul UBB, ales preşedinte al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare

Ioan-Aurel Pop, rector UBB  FOTO Facebook/Ioan-Aurel Pop

Rectorul UBB, academicianul Ioan-Aurel Pop, a fost ale vineri, 19 februarie, preşedintele Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare. Propunerea alegerii istoricului Pop a venit din partea Academiei Române şi a fost votată în unanimitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alegerea mea în funcţia de preşedinte al CNATDCU reprezintă o continuare a asumării unor responsabilităţi în spaţiul public. Întreaga mea activitate profesională, fie că am predat istorie unor minţi tinere, fie că am condus cea mai mare universitate din România, s-a bazat pe asumarea deplină a rolului pe care l-am avut. Am încercat să mă pun, cu onoare şi demnitate, în slujba oamenilor”, a declarat academicianul Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB.

Până în prezent, rectorul UBB a ocupat funcţia de vicepreşedinte Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU). Propunerea a venit din partea Academiei Române şi a fost votată, în unanimitate, de către membrii Consiliului General al CNATDCU. Din acest Consiliu fac parte reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ superior din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Timişoara, Sibiu, Ploieşti şi Tîrgu Mureş, precum şi de la Academia Română.

CNATDCU este organism consultativ al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, alcătuit pe criterii de prestigiu profesional şi moral din cadre didactice universitare şi cercetători.

Mai puteţi citi:

De ce avem nevoie de istorie? „Când vorbim de analfabetism nu mai vorbim azi de cei care nu ştiu scrie şi citi, ci de cei care nu se ştiu informa la timp“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: