Rampele neconforme de gunoi din Dej şi Câmpia Turzii se închid. Autorităţile clujene aşteaptă oferte

Rampele neconforme de gunoi din Dej şi Câmpia Turzii se închid. Autorităţile clujene aşteaptă oferte

Imagine cu groapa de gunoi a Clujului  FOTO The Independent

Documentele necesare închiderii a două rampe neconforme de deşeuri din judeţul Cluj au fost postate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Este vorba de rampele din Câmpia Turzii şi Dej.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contractul de lucrări privind închiderea a două depozite neconforme de deşeuri din judeţul Cluj are o valoare estimată este de 9.700.000 lei fără TVA şi va fi atribuit în urma derulării unei licitaţii deschise, pe loturi.

Criteriul de atribuire a „Proiectării şi execuţiei lucrărilor necesare închiderii şi ecologizării depozitelor de deşeuri urbane neconforme din Câmpia Turzii şi Dej, judeţul Cluj“ este preţul cel mai mic. 

Oferte se pot depune de sâmbătă, 14 octombrie. Firma sau firmele câştigătoare vor avea la dispoziţie 12 luni ca să realizeze lucrările la care s-au obligat prin contract. Din cele 12 luni, 4 ar trebui alocate proiectării, iar 8, execuţiei.

„În ceea ce priveşte activităţile ce urmează a fi efectuate pentru închiderea depozitelor neconforme din Câmpia Turzii şi Dej, în suprafaţă totală de 71.812 mp, cele de proiectare vor consta în elaborarea de studii geo şi topo, obţinerea autorizaţiilor, avizelor şi acordurilor necesare, elaborarea proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie, revizuirea Acordului de mediu în concordanţă cu soluţiile tehnice propuse de viitorul contractor, elaborarea planului de întreţinere post-închidere, etc. În acelaşi timp, lucrările de execuţie vor viza, în principal, profilarea şi reconfigurarea depozitelor şi, respectiv, acoperirea cu un strat de pământ peste care se va realiza o înierbare a întregii suprafeţe. Totodată, vor fi efectuate lucrări de drenaj, drumuri de acces, sisteme de colectare a apelor pluviale, precum şi alte categorii de lucrări necesare închiderii gropilor neconforme aferente fiecărui amplasament“, precizează reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.

În 2015, contractul de lucrări pentru închiderea şi ecologizarea depozitelor neconforme de la Câmpia Turzii şi Dej a fost atribuit asocierii S.C. Geiger Transilvania SRL – Wilhelm Geiger GmbH. Însă, firmele câştigătoare au cerut suplimentarea valorii lucrărilor cu 6.150.000 de lei, iar cei de la Consiliul Judeţean au refuzat şi au reziliat contractul.

Mai puteţi citi:

Autorităţile clujene cer declararea stării de alertă la Pata Rât: printre cauzele alunecărilor de teren ar fi şi apa folosită de pompieri pentru stingerea incendiilor

FOTO VIDEO Incendiu la groapa de gunoi a Clujului. Sunt porţiuni unde focul arde mocnit şi după 12 ore. Pompierii intervin cu 4 autospeciale

 

 

citeste totul despre: