Primarul Clujului, Emil Boc, susţine că societatea românească nu e pregătită pentru interzicerea fumatului în spaţiile publice

Primarul
Clujului, Emil Boc, susţine că societatea românească nu e pregătită pentru
interzicerea fumatului în spaţiile publice

Emil Boc FOTO: Adevărul

Emil Boc, primarul oraşului Cluj-Napoca, este încântat de iniţiativa civică a clujeanului Mihai Cucerzan, care intenţionează să tranforme Clujul în primul oraş din ţară unde fumatul să fie interzis. Însă Boc consideră că societatea românească nu este încă pregătită.

Ştiri pe aceeaşi temă

Emil Boc, primarul oraşului Cluj-Napoca, susţine că iniţiativa clujeanului Mihai Cucerzan este „de dorit“, dar că va fi nevoie de o lege dată la nivel naţional.

„Dacă se va adopta, vom fi bucuroşi să o punem în practică. Eu cred că societatea românească nu e pregătită pentru asta, deşi ar fi ideal şi de dorit. Ar fi bine dacă am putea aplica genul acesta de lege la Cluj, cu cât mai repede cu atât mai bine“, a precizat Boc pentru citynews.

Mihai Cucerzan, unul dintre iniţiatorii demersului, a declarat, joi, că aşteaptă o implicare a autorităţilor locale care să sprijine acest demers, în caz contrar urmând să înceapă o campanie de strângere de semnături care să constituie bază pentru un proiect de hotărâre în Consiliul Local Cluj-Napoca.

Petiţia poate fi consultată AICI.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările