Primar condamnat pentru înşelăciune, suspendat de prefectul Clujului. Ce zice edilul: „Am aflat cu stupoare din articolele de presă“

Primar condamnat pentru înşelăciune, suspendat de prefectul Clujului. Ce zice edilul: 
	
	
	


„Am aflat cu stupoare din articolele de presă“

În comuna Cojocna sunt băi de apă sărată, amenajate cu fonduri europene FOTO Adevărul

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a dat, zilele acestea, un ordin prin care îl suspendă din funcţia de primar al comunei Cojocna pe Teodor Bucur, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune într-un dosar de fraudare a bugetului Casei de Pensii. Decizia ce-l condamnă pe primar nu e definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a anunţat că a dat un ordin de suspendare a primarului comunei Cojocna, Teodor Bucur, acesta a trimis presei un comunicat lung prin care califică gestul prefectului „abuz în serviciu“. 

„Am aflat cu stupoare din articolele de presă că domnul prefect Vuşcan Gheorghe ar fi dispus printr-un ordin încetarea mandatului de primar al subsemnatului Bucur Teodor din calitatea de primar al comunei Cojocna. În situaţia în care cele afirmate în articolele de presă se dovedesc a fi reale, mă văd obligat să aduc anumite lămuriri în ceea ce priveşte situaţia dată.
Am fost condamnat în cursul lunii februarie a anului 2014, de Curtea de Apel Cluj. Prin aceeaşi decizie nu mi-au fost suspendate drepturile electorale, respectiv dreptul de a alege sau de a fi ales în autorităţile publice. În această situaţie, în mod corect autoritatea electorală, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, mi-au admis cererera de a candida pentru funcţia de primar al comunei Cojocna“, scrie acesta.

Edilul din Cojocna ţine să precizeze că dispoziţia legală ce-i permite prefectului să constate încetarea calităţii de primar se referă doar la condamnările definitive pronunţate.

Bucur mai precizează că îşi rezervă dreptul de a formula plângere penală pentru de abuz în serviciu „în cazul în care domnul prefect a încalcat dispoziţia legală, prin emiterea acestui ordin, mă văd nevoit să mă adresez instanţei pentru a solicita pe de-o parte anularea acestui ordin abuziv, cât şi obţinerea de despăgubiri“.

Mai puteţi citi:

De ce primarii condamnaţi cu suspendare îşi pierd mandatul, dar parlamentarii, nu. Exemplul Dragnea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările