Prietenul din România al prinţului Charles caută manager pentru domeniul care l-a găzduit pe moştenitorul tronului britanic

Prietenul din România al prinţului Charles caută manager pentru domeniul care l-a găzduit pe moştenitorul tronului britanic

Contele Tibor Kalnoky este prieten bun cu prinţul Charles. FOTO Ochisorul.ro

Contele Tibor Kalnoky, omul care îl găzduieşte pe prinţul Charles când acesta vine în România, a anunţat că este în căutarea unui manager de ospitalitate pentru un complexul turistic unde a fost invitat şi moştenitorul tronului britanic.

Anunţul contelui a fost postat pe grupul de Facebook „Mutat la ţară - viaţa fără ceas”. Tibor Kalnoky spune că cel care va fi angajat va avea un salariu bun şi o echipă „faină”, dar şi locuinţă de serviciu. Contele are şi câteva pretenţii: viitorul manager trebuie să cunoască la nivel avansat limba engleză, să aibă carnet de conducere categoria B şi să fie un bun organizator. Prinţul Charles a vizitat domeniul bunului său prieten acum câţiva ani, iar Kalnoky administrează şi două dintre domeniile din România ale moştenitorului tronului britanic.

„Castel, caut manager pentru o relaţie serioasă de lungă durată. Dragi mutaţi la ţară sau doritori de mutat la ţară,
 
Echipa noastră este în căutare de un nou coleg, mai precis de un manager de ospitalitate pentru complexul nostru turistic din satul Micloşoara, judeţul Covasna. Acest post este potrivit pentru cineva care doreşte să se implice activ în proiecte de turism cultural şi poate gestiona o echipă faină de colegi. 
 
Jobul vine la pachet cu locuinţă si un salariu atractiv, pe care îl vom discuta în privat, în cazul în care eşti interesat/ă. Pretenţiile noastre nu sunt mari, dar este totuşi necesar să ştii bine limba engleză, să ai carnet de conducere categoria B şi să fii un bun organizator. Cunoştinţele în limba maghiară sunt un avantaj.
 
Dacă îţi sună interesant şi doreşti să afli mai multe detalii, lasă-mi un mesaj privat. Mai multe despre noi şi despre locaţie, găseşti mai jos:
 
https://www.transylvaniancastle.com
Count Kalnoky's Guesthouses in Transylvania”, e mesajul postat de conte.
 
 

„Asta mi-a lăsat un gust amar”

 
Anunţul a provocat reacţii dintre cele mai diverse. În timp ce unii au agreat mesajul, alţii s-au arătat deranjaţi de postare. Astfel, o membră a grupului a reproşat faptul că sunt promovaţi nobili de altă naţionalitate în detrimentul românilor, dar mai ales pentru că străinii cumpără pământ în România.
 
„Hmm...cu tot respectul, cred că avem şi noi conţii şi contesele noastre, din România!
As vrea să apară, să-i cunoaştem, pe cei ai ţării, în rest, pământul ar fi normal să fie vândut între noi, nu străinilor.
Asta mi-a lăsat un gust...amar. Nu înţelegeţi greşit, am prieteni unguri, nemţi, saşi, turci, arabi, dintotdeauna, dar, de aici si până la... Asta... cred că va trebui să o rezolvăm urgent. Preţuire tuturor”, a fost comentariul care a atras alte reacţii, majoritatea dezaprobatoare.
 
„Ce spun "prietenii tăi " despre postarea asta a ta, xenofobă de altfel? Să înţeleg că dacă ai un pământ, o maşină , un apartament de vânzare tu nu vinzi " prietenilor tăi unguri, saşi, turci, arabi", că sunt străini de fapt, nu sunt ai ţării în care trăiesc, muncesc, există. Pomeneşti de respect şi prietenie, dar doar cu vorba. Ce înseamnă prietenie la tine "o cafea" .Bine ar fi să citească şi "prietenii" tăi postarea asta a ta. Să ştie cu cine stau la masă. Un gust amar are postarea ta. Civilizează-te, citeşte, acceptă istoria. Fă-ţi analiza genetică, să vezi cât de pură eşti”, a fost unul dintre răspunsuri.
 
Altcineva l-a acuzat pe administratorul grupului că a refuzat să posteze alte anunţuri de angajare, însă a făcut-o imediat când a fost vorba de contele Tibor Kalnoky.
 
„Da. Superb! Un loc special administrat de un om special. Eu când am postat faptul că ne căutăm colegi de muncă (angajaţi), nu mi-a fost aprobată postarea. P.S. Şi eu tot la ţară locuiesc şi muncesc, da' n-am castel. Deocamdată.”
 

Cine e contele Kalnoky

Contele Tibor Kalnoky, baron de Köröspatak, din Transilvania şi prieten al prinţului Charles, care administrează două proprietăţi ale acestuia din România s-a remarcat de mai multe ori prin reacţiile sale prompte în presa britanică atunci când imaginea României şi a românilor a fost afectată de diverse scandaluri. 

Tibor Kalnoky şi-a manifestat nemulţumirea faţă de campania dusă în urmă cu aproape un deceniu în Europa occidentală prin care s-a încercat învinovăţirea ţării noastre în problema scandalului cărnii de cal. Într-o declaraţie dată cotidianului britanic „The Daily Telegraph”, contele Kálnoky arăta că „este un procedeu tipic că, în cazul unui  scandal în care este implicat şi numele României, să ne scoateţi pe noi vinovaţi când, de fapt, cei care ne acuză sunt cei vinovaţi. Ei se găsesc în Franţa şi în Occident. Sunt cei care au comandat carnea de cal şi l-au amestecat cu bună ştiinţă în produsele lor”.

Imaginea României, arăta cotidianul britanic, a avut de suferit din cauza scandalului cărnii de cal şi din cauza temerilor crescânde din Marea Britanie şi alte ţări din Europa occidentală privind o „invazie” a românilor în momentul în care piaţa muncii urma să se deschidă.
 
Contele Kálnoky a afirmat că temerile privind imigrarea înseamnă că „acum, conjunctura este împotriva României iar aceasta a dus la dorinţa de a critica ţara cu orice prilej”. „Este foarte uşor să scrii ceva urât despre România şi asta s-a şi făcut.Scandalul cărnii de cal a izbucnit la două săptămâni după ce guvernul britanic a declarat că va trebui să-şi deschidă graniţele pentru români şi că ţara va fi invadată. De atunci, se duc campanii pentru a-i descuraja pe oameni să vină. Din punctul nostru de vedere este un lucru ruşinos. Mai întâi deoarece românii care ar fi vrut să vină au venit oricum”, a spus Kálnoky.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările