Povestea Cenuşăresei, „spusă“ pe gheaţă la Cluj. Un spectacol al Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artiştii-patinatori ai Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg revin, pentru a patra oară, la Cluj-Napoca cu spectacolul „Cenuşăreasa“. Talentaţii balerini vor susţine în ziua de 7 decembrie, în „capitala“ Ardealului, două reprezentanţii pe scena Operei Române, la orele 17.00 şi 20.00.

După „Spărgătorul de nuci“, „Lacul lebedelor“ şi „Frumoasa din pădurea adormită“, pentru al patrulea an consecutiv, scena Operei Române din Cluj se va transforma într-un adevărat patinoar, după ce aproape trei tone de gheaţă o vor acoperi, iar artiştii din Sankt Petersburg vor spune povestea Cenuşăresei, folosindu-se de sărituri, salturi şi piruete graţioase.
Deşi, iniţial, fusese programată o singură reprezentaţie, pentru cea de a 300-a aniversare a oraşului lui Petru cel Mare, baletul Cenuşăreasa a făcut înconjurul lumii şi este considerat unul dintre cele mai de succes spectacole din repertoriul elevilor lui Rassadin.
Balerinii vor purta costume care valorează 250.000 de dolari, spectacolul fiind o premieră pentru România.

Pentru că evenimentul se adresează tuturor, de la nepoţi şi până la bunici, organizatorii au pregătit pachete speciale. Astfel, fiecare copil mai mic de cinci ani, însoţit de un adult cu bilet, are gratuitate (fără loc) la spectacol, iar pentru un copil de până la 8 ani, se va plăti doar 50% din preţul biletului. 

Biletele au preţuri cuprinse între 89 şi 298 lei şi pot fi achiziţionate de la birourile Diesel (Piaţa Unirii nr. 10), din reţeaua Eventim şi online, de pe www.eventim.ro şi https://www.facebook.com/DieselEventsRo.

Despre ansamblu

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg a fost înfiinţat în 1967 de către coregraful Konstantin Boyarsky. Singurul ansamblu care combină baletul clasic cu patinajul artistic este condus în prezent de directorul artistic Konstantin Rassadin, artist emerit al Rusiei şi fost solist al Mariinsky Ballet, elev al lui Rudolf Nuriev.
Ansamblul numără peste 80 de balerini-patinatori, mulţi campioni europeni, mondiali sau olimpici la patinaj artistic, majoritatea maeştri ai sportului în Rusia. Din 1995, ansamblul a susţinut sute de reprezentanţii pe scene de operă şi teatru din întreaga lume.


Mai puteţi citi:

Spectacol de balet care deschide stagiunea franceză la operă, transmis la Cluj, în direct de la Paris

Tânărul cuplu de aur al baletului constănţean, calificat pentru finala Grand Prix de la New York

VIDEO Dansatorii Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg au făcut un spectacol magic pe scena Operei clujene

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite