Lunga listă de grozăvii făcute de un stomatolog român acuzat de pacienţii săi şi condamnat în Franţa

Lunga listă de grozăvii făcute de un stomatolog român acuzat de pacienţii săi şi condamnat în Franţa

Un medic stomatolog român, care a profesat timp de mai mulţi ani în Franţa, a fost condamnat zilele trecute pentru malpraxis, după ce a mutilat mai mulţi pacienţi. Nu în ultimul rând, el a înşelat casele de asigurări de sănătate, dar şi pe pacienţii săi, încasând bani din ambele părţi.

Stomatologul George Mina a profesat în Franţa, în localităţile La Châtre şi Indre, între 2015 şi 2018. Mina a avut şi propriul cabinet pe care însă l-a închis, scrie presa franceză, în momentul în care au apărut primele probleme. 
 
Începând din 2017, românul a fost acuzat de malpraxis de mai mulţi pacienţi. Oamenii au descoperit că tratamentele şi operaţiile efectuate de George Mina nu le-au rezolvat problemele dentare, ba chiar din contră. Au existat cazuri în care unii pacienţi, disperaţi după ce au făcut complicaţii, au apelat la alţi medici stomatologi care au descoperit că românul a făcut nenumărate greşeli. 
 
Reclamaţiile s-au ţinut lanţ, iar o anchetă care l-a vizat pe medicul român a început la finele lui 2017. În 2018, când situaţia s-a complicat, românul şi-a închis cabinetul şi a fugit în România. Nu a durat însă mult şi a fost prins şi extrădat în Franţa, unde a început procesul său.
 
Anchetatorii spun că George Mina a făcut numeroase intervenţii chirurgicale care nu s-au impus, iar în multe cazuri în care s-ar fi impus să opereze nu a făcut-o.
 

Acuzaţii grave

Potrivit cotidianului francez La Nouvelle Publique, mai mult de 30 de persoane s-au ales cu probleme mari din cauza lucrărilor prost făcute şi de multe ori inutile. Şi tot cu acest prilej s-a descoperit şi că Mina a suprafacturat o serie de lucrări, care astfel au fost plătite şi de pacienţi, dar şi de casele de asigurare de sănătate. Astfel, s-au descoperit 136 de facturi fictive, prin care a înşelat atât pacienţii, cât şi asigurările.
 
Printre cei care au reclamat faptul că au fost maltrataţi s-a numărat şi Pascal (nume fictiv, scriu francezii). Acesta a ajuns la George Mina cu o urgenţă, pentru că îl durea un dinte. Însă românul i-a spus că nu e vorba de un singur dinte cu problemă. Fără să-i facă măcar o radiografie, Mina i-a pilit opt dinţi şi i-a montat un pod. Numai că după doar câteva luni, durerile pacientului au revenit, ba chiar cu o mai mare intensitate. Speriat, Pascal a mers la un alt stomatolog care i-a explicat că lucrarea făcută a fost inutilă. 
 
În instanţă, George Mina a negat că ar fi impus un tratament fără un motiv stabilit. Mai mult, în cazul lui pascal el a spus că motivul pentru care nu a apelat deloc la radiografie a fost pentru că putea detecta patologia cu ochiul liber. „Am 20 de ani de experienţă, îmi cunosc meseria”, a spus românul. În ceea ce priveşte neregulile financiare şi dubla taxare, Mina a spus că „nu ştia cum este” şi a spus că a folosit banii pentru a-şi instrui secretara.
 
Explicaţiile sale nu au avut însă darul de a-l convinge pe judecător. Astfel, Tribunalul Châteauroux l-a condamnat pe român la trei ani de închisoare cu executare. În acelaşi timp, George Mina a primit interdicţie de a mai practica medicina şi va fi obligat să plătească 54.000 euro daune şi dobânzi Casei de asigurări de sănătate din Indre şi 10.000 euro Casei de asigurări de sănătate din Cher, dar către numeroşi pacienţi. Unul dintre aceştia, Pascal, ar urma să fie despăgubit de medicul român cu 4.000 de euro.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările