VIDEO Vicepremierul Liviu Dragnea la Cluj: „Cred că povestea parcurilor industriale Tetarom este cea mai de succes din România“

VIDEO Vicepremierul Liviu
Dragnea la Cluj: „Cred că povestea parcurilor industriale Tetarom este cea mai
de succes din România“

Liviu Dragnea a ţinut o conferinţă la Consiliul Judeţean Cluj FOTO: Florina Pop

Vicepremierul Liviu Dragnea a venit vineri, 26 aprilie, la Cluj-Napoca, să semneze două contracte cu Consiliul Judeţean Cluj. Primul vizează extinderea şi dezvoltarea Parcului Industrial Tetarom 1 în localitatea clujeană Baciu, iar al doilea, crearea Parcului Tetarom 4, în comuna Feleacu. Cele două proiecte sunt în valoare de circa 125 de milioane de lei, dintre care 45 de milioane sunt fonduri europene nerambursabile.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Povestea parcurilor industriale Tetarom este o poveste de succes. Cred că este cea mai de succes poveste de acest gen din România. Arată cum autorităţile locale ştiu să investească fonduri europene pentru a crea locuri de muncă“

Dragnea a afirmat că acest gen de investiţii pot transforma Clujului, în timp, într-un concurent serios pentru Bucureşti.

În Parcul Industrial Tetarom 4 va fi investită suma de 54.912.262,01 lei, din care 17.481.727,10 lei -cofinanţare eligibilă a Consiliului Judeţean Cluj.

Cu aceşti bani se vor crea infrastructura necesară funcţionării unui parc industrial prin realizarea de platforme şi drumuri, reţele de alimentare cu apă, reţele de canalizare, reţele de alimentare cu gaz, racord electric de la reţelele  de 110 kV şi 20 kV şi staţie de transformare, dar şi o hală pentru IMM, respectiv o clădire de birouri.

Un alt proiect care a fost semnat vineri de vicepremierul Liviu Dragnea a fost cel de extindere a Parcului Tetarom 1 din Baciu. Investiţia se ridică la circa 70 de milioane de lei, din care aproximativ 30 de miliaone sunt nerambursabili.

La semnarea celor două proiecte au fost prezenţi ministrul Apelor, Lucia Varga, şi parlamentari de Cluj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: