Emil Boc a explicat de ce s-a întâlnit cu George Simion la Cluj-Napoca: „Sunt primarul şi al celor de la AUR“

Emil Boc a explicat de ce s-a întâlnit cu George Simion la Cluj-Napoca: „Sunt primarul şi al celor de la AUR“

Emil Boc a susţinut că are în comun cu George Simion „susţinerea valorilor naţionale şi a interesului naţional”. FOTO: Arhivă personală

Primarul Emil Boc a răspuns criticilor cu privire la întâlnirea pe care a avut-o, săptămâna trecută, cu liderul AUR George Simion. Cel mai dur reproş a venit din partea liderului deputaţilor UDMR, Csoma Botond, care a susţinut că primarul Clujului l-ar fi legitimat astfel pe acest „scandalagiu extremist”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Emil Boc a fost invitat, luni seara, 24 ianuarie, la Digi 24, să îşi spună din nou punctul de vede cu privire la întâlnirea avută cu liderul AUR, George Simion, la Cluj-Napoca. Primarul a explicat că s-a simţit obligat să se vadă cu George Simion deoarece este şi primarul celor de la AUR şi a fost mereu un om al dialogului, relatează Cluj24.ro. Boc le recomandă celor care-l critică să ţină minte că municipiul european de astăzi a fost o dată un bastion al naţionalismului.

Boc despre dialogul cu SImion: „Avem şi multe lucruri care sunt comune”

Primarul Emil Boc a avut, miercurea trecută, o întâlnire cu George Simion, el afirmând într-o intervenţie la Napoca Live că a fost „o discuţie decent rezonabilă”.

„Eu sunt un adept al dialogului, chiar cu persoane care nu sunt de acord cu ele sau ele nu sunt de acord cu mine. Din start am căzut de acord că asupra unor lucruri nu putem fi de acord şi acest lucru e important de ştiut. Suntem de acord că nu putem fi de acord cu privire la unele lucruri: cum este de exemplu procesul de vaccinare – avem viziuni diferite. Dar ne respectăm punctele de vedere. Dar avem şi multe lucruri care sunt comune: printre acestea susţinerea valorilor naţionale şi a interesului naţional şi tot ceea ce înseamnă perspectiva naţională într-o Europă formată dintr-un concert al naţiunilor, care nu presupune dispariţia valorilor naţionale şi topirea identităţilor naţionale“, a declarat Boc, citat de News.ro.

Criticat de UDMR

„Aş dori să-i atrag atenţia domnului Boc că acel George Simion, cu care s-a întâlnit la Cluj şi a identificat puncte comune de natură politică, a calificat Holocaustul drept o temă minoră, în acelaşi timp tot el a organizat violenţele antimaghiare din Valea Uzului, iar prin activitatea sa din parlament şi cea de pe stradă destabilizează ţara”, a scris Csoma Botond, liderul deputaţilor UDMR, pe pagina sa de Facebook.

Deputatul UDMR subliniază că „orice întâlnire de acest gen reprezintă un câştig în planul legitimităţii pentru acest scandalagiu extremist: „A fost o greşeală, domnule primar!”
 
Vă mai recomandăm: 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările