Cum a pierdut o adevărată avere peste noapte cel mai bogat român. Paguba e de patru miliarde de dolari

Cum a pierdut o adevărată avere peste noapte cel mai bogat român. Paguba e de patru miliarde de dolari

FOTO Pixabay

Daniel Dines, considerat cel mai bogat român, a pierdut o mulţime de bani în mai puţin de un an. În acest interval, românul care a ridicat de la zero o companie de apartament şi a făcut-o să valoreze zeci de miliarde de dolari, a pierdut o adevărată avere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Daniel Dines a devenit cunoscut în SUA după ce compania sa, UiPath, a crescut într-o perioadă scurtă de timp şi a ajuns să valoreze zeci de miliarde de dolari. Dines, alături de un apropiat, a ridicat practic de la zero UiPath, companie pornită dintr-un apartament şi care a devenit în doar câţiva ani lider în America în automatizări de software.

Totuşi, după listarea la bursa americană, UiPath a pierdut teren, iar odată cu asta a fost afectată şi averea lui Dines. 

Astfel, acţiunile producătorului de software de automatizare s-au depreciat cu 25% de la începutul acestui an, de la 43,1 dolari pe acţiune la aproximativ 32,6 dolari pe acţiune în şedinţa din 25 ianuarie 2022, un nou minim istoric, notează Business Magazin. 

Potrivit sursei citate, UiPath a pierdut 5,3 miliarde de dolari capitalizare de la începutul acestui an ajungând la preţurile curente la o valoare de piaţă de 17,4 miliarde de dolari.

Daniel Dines, alături de Marius Tîrcă, a pus bazele UiPath, prima companie românească de peste un miliard de dolari. FOTO Arhivă Adevărul
 
La această evoluţie, deţinerea lui Daniel Dines, CEO şi cofondator al companiei, este de circa 3,6 miliarde de dolari, după ce la listarea din 21 aprilie 2021, când UiPath a închis la 70 de dolari, investiţia lui Dines era de circa 7,7 miliarde dolari.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările