Cu ce rezultate spectaculoase s-a lăudat la Cluj Viorica Dăncilă. „Am făcut mai multe decât Bulgaria şi Austria”

Cu ce rezultate spectaculoase s-a lăudat la Cluj Viorica Dăncilă. „Am făcut mai multe decât Bulgaria şi Austria”

Viorica Dăncilă a discutat cu presa mai puţin de 10 minute

Premierul Viorica Dăncilă a efectuat o vizită la Cluj, joi, 9 mai, unde s-a întâlnit cu liderii PSD locali şi a vizitat Spitalul de Oncologie şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj.

Din cauza protestatarilor care o aşteptau, Dăncilă şi-a schimbat de câteva ori programul, încercând să-i evite, însă nu a reuşit acest lucru. Vizibil afectată de ostilitatea contestatarilor ei, Viorica Dăncilă a spus că felul în care s-au manifestat aceştia arată faptul că, în realitate, nu au niciun fel de argumente. 

„Democraţia presupune opinii divergente. Asta este democraţia, dar modul în care acţionează, modul în care se manifestă nu îi reprezintă pe români. Această manifestare violentă, aceste lucruri urâte, jignirile, arată că de fapt nu au alte argumente. Eu consider că violenţa este atributul oamenilor slabi, care nu au proiecte şi nu au ce să spună românilor, şi atunci se manifestă cum aţi văzut. Dacă sunt nemulţumiţi de ceva pot să aducă în opinia publică orice lucru pe care ei îl consideră greşit, dar ca să vii şi să jigneşti, să ţipi şi arunci acest lucru nu le face onoare. Ar trebui dânşii să îşi revizuiască comportamentul, pentru că ceea ce fac acum este transmis probabil de mai multe televiziuni”,a  comentat premierul. 

„Preşedintele nu a vrut acest lucru”

Întrebată despre summitul de la Sibiu, Viorica Dăncilă a recunoscut că şi-ar fi dorit să ia parte la manifestări şi a spus că nu s-a putut fiindcă „preşedintele nu a vrut acest lucru”. Şefa Guvernului român a mai afirmat că mesajul pe care ar fi vrut să-l transmită liderilor europeni era acela de unitate la nivelul tuturor instituţiilor şi forţelor politice din ţară. Legat de acelaşi subiect, premierul a spus şi că România a obţinut rezultate spectaculoase în scurta perioadă de când deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. 

„Referitor la summitul de la Sibiu, am considerat că pentru noi preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene e un obiectiv de ţară şi că toate instituţiile, toate forţele politice trebuie să mergem în aceeaşi direcţie, pentru că e o oportunitate pentru noi. Şi având în vedere că premierul e cel care deţine preşedenţia Consiliului Uniunii Europene, să vorbim şi despre realizările noastre. Pentru că avem realizări foarte, foarte bune, 90 de dosare legislative, în timp ce Bulgaria a avut 43 în 6 luni, iar Austria a avut 53 de dosare. Noi, într-o perioadă mult mai scurtă, de la mijlocul lunii ianuarie şi până  în aprilie, am reuşit să închidem multe dosare grele. De exemplu, directiva de gaze, care se afla pe masa de lucru europeană de 4 ani”, a accentuat Viorica Dăncilă.
 
Premierul României a efectuat o vizită la Cluj, joi, 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Viorica Dăncilă a fost însoţită de ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi a vizitat Spitalul de Oncologie şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”. Înainte, premierul Viorica Dăncilă s-a întîlnit cu liderii locali ai PSD.
 
Citeşte şi 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: