Cine este asistenta română din Italia acuzată că a batjocorit un bătrân pe care l-a murdărit cu fecale pe faţă

Cine este asistenta română din Italia acuzată că a batjocorit un bătrân pe care l-a murdărit cu fecale pe faţă

Autorităţile au dispus suspendarea activităţii căminului de odihnă pentru bătrâni, în urma investigaţiilor poliţiei locale. FOTO: Il Resto del Carlino

Opinia publică italiană este revoltată după ce presa a publicat informaţii despre ororile petrecute la un azil pentru bătrâni din Ravenna, acolo unde îngrjitoarele române au umilit un vârstnic.

Presa italiană a relatat un caz terifiant petrecut la un cămin de odihnă pentru bătrâni din oraşul italian Ravenna, unde două îngrijitoare române au maltratat un pensionar de 94 de ani, introducându-i cu forţa în gură fecale adunate de pe jos.

Potrivit site-ului rotalianul.com, care citează agenţia italiană de presă ANSA, autorităţile italiene ale oraşului au dispus suspendarea activităţii căminului de odihnă pentru bătrâni, „Villa Cesarea”, în urma investigaţiilor poliţiei locale. Asta după ce în urma unei anchete a ieşit la iveală faptul că un pensionar de 94 de ani, care nu se putea hrăni singur, a fost abuzat grav de cele două românce care erau plătite chiar pentru a avea grijă de pensionari. Astfel, poliţiştii au stabilit că bătrânul nu primea la timp mâncare sau uneori chiar deloc. Totul a culminat la mijlocul lunii mai, când a refuzat să se spele, motiv pentru care cele două femei s-au înfuriat şi l-au târât în baie, unde l-au dezbrăcat cu forţa, iar una dintre îngrijitoare a cules de pe jos fecalele pensionarului şi i le-a băgat în gură, după care i le-a întins pe toată faţa.

Între timp, una dintre cele două îngrijitoare, Elena Căliman, a fost arestată sâmbătă, 15 iunie, şi trimisă după gratii în localitatea italiană Forli, scrie Il Resto del Carlino. Asta după ce a fost emis un ordin de arestare preventivă către judecătorul de instrucţie Janos Barlotti, la cererea procurorului Cristina D'Aniello, care a coordonat investigaţiile poliţiei locale asistate de carabinieri. Acesta şi-a a justificat decizia prin gravitatea faptelor comise de Elena Căliman, dar şi pentru că femeia ar fi încercat să fugă în România, pentru a se sustrage anchetei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: