Care este vârsta plămânilor tăi? Medicii clujeni te aşteaptă la un test gratuit

Care este vârsta
plămânilor tăi? Medicii clujeni te aşteaptă la un test gratuit

Teste gratuite pentru a afla ce vârstă au plâmânii tăi  FOTO: Adevărul

Medicii de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello“ Cluj-Napoca au anunţat că vor face, gratuit, în perioada 5 - 30 noiembrie, teste simple numite spirometrii prin care oricine poate afla dacă suferă de o boală respiratorie şi care este vârsta plămânilor săi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea are loc în cadrul campaniei “Tu ştii câţi ani au plămânii tăi?”, ajunsă la ediţia a cincea, derulată sub egida Societăţii Române de Pneumologie.

“Este o campanie de screening organizată cu ocazia Zilei Mondiale BPOC (20.11.2013). Se ştie că BPOC (n.r. Bronhopneumopatia obstructivă cronică este o boală care, în ciuda răspândirii sale, este dificil de diagnosticat) a devenit în ultimii ani o problemă majoră de sănătate publică în toată lumea. Spirometria reprezintă cea mai simplă metodă neinvazivă de depistare a bolii, la persoanele care prezintă factori de risc”, a declarat medicul Vasile Mureşan, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca.

Testele vor fi făcute în laboratorul de Explorări Funcţionale al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie “Leon Daniello“ din Cluj-Napoca, iar apoi vor fi „citite“  de medicii implicaţi în acest proiect.

Cei interesaţi sunt rugaţi să se programeze pentru a se evita aglomerarea la numărul de telefon 0264.597.453, interior 133.

Programul de efectuare a spirometriilor este următorul: luni şi marţi - între orele 8.00-10.00, respectiv 12.00-16.00, dar şi miercuri, joi şi vineri - între orele 8.00-10.00, respectiv 12.00-14.00.

Mai puteţi citi:

„Genele iartă, dar nu ne uită păcatele din dietă.“ Cum se acumulează greşelile din stilul de viaţă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: