Aplauze prelungite pentru premiera Orfeu în Infern

În ciuda concurenţei puternice din oraş, film (Festivalul TIFF) şi muzică rock (Napoca Music Event), şi a conflictului intern, dintre conducere şi sindicate, care a estompat promovarea evenimentului, spectatorii fideli ai operei au asistat în număr covârşitor la ultima premieră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Câteva sute de spectatori au asistat la premiera "Orfeu în Infern", de Jacques Offenbach, pe un libret de Hector Cremieux. Aceştia au plecat încântaţi de muzica, decorurile, dar şi de intrigă şi dialogurile spumoase.

Cancanul la propriu şi la figurat abundă pe scenă, balerinele fiind unul din numerele gustate de publicul numeros. În esenţă a fost vorba de una din marile dileme ale umanităţii, adulterul. Orfeu, un violonist celebru nu poate accepta să fie părăsit de Euridice, consoarta infidelă şi porneşte în infern să o readucă pe pământ, din ghearele zeilor decişi să o cucerească pe frumoasă pământeană.  Orfeu reuşeşte să înduplece zeii, cu ajutorul opiniei publice, dar este înfrânt de şmecheria lui Jupiter, zeul ploii. Euridice rămâne o simplă bacantă în lumea zeilor.

Regia artistică este semnată de Mihaela Bogdan, scenografia de către Valentin Codoiu, coregrafia de către Roland Podar, iar conducerea muzicală a fost asigurată de Adrian Morar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările