VIDEO Ce pagube a făcut viscolul pe malul Borcei: 17 copaci puşi la pământ, 9 acoperişuri smulse, 12 maşini avariate

VIDEO Ce pagube a făcut viscolul pe malul Borcei: 17 copaci puşi la pământ, 9 acoperişuri smulse, 12 maşini avariate

Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vântul puternici FOTO ISU Călăraşi

Codul roşu de viscol care a afectat sud-estul ţării a făcut doar pagube materiale în municipiul Călăraşi. 17 arbori au fost doborâţi de vânt, 9 acoperişuri smulse care au avariat 12 autoturisme. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Conform Primăriei Călăraşi, eforturile lucrătorilor ISU şi Jandarmeriei au fost susţinute de către echipele de intervenţie ale autorităţilor locale, echipe coordonate pe tot parcursul nopţii de primarul Daniel Ştefan Drăgulin.
Drumurile principale au fost permanent circulabile, intervenindu-se în plin cod roşu cu material antiderapant, iar apoi utilajele au fost scoase treptat pentru degajarea carosabilului. Forţele umane au intervenit pentru curăţarea trotuarelor principale şi accesul la staţiile de autobuz.  Două unităţi de învăţământ au rămas închise şi vineri, 7 februarie. Şcoala Mircea Vodă a decis închiderea cursurilor din cauza problemelor la o parte din acoperiş, iar Colegiul Sandu Aldea din cauza unor geamuri sparte şi a faptului că majoritatea elevilor sunt navetişti.
 
„Cunoaştem faptul că sunt locatari, din zona de case sau blocuri, persoane juridice sau instituţii publice, care au curăţat trotuarele sau accesul la căi publice din vecinătatea proprietăţilor sau spaţiilor administrate, dar facem apel către toţi pentru a lua aceleaşi măsuri. Intervenţiile lor sunt susţinute şi de către administraţia locală şi operatorul de deszăpezire. Tototdată, atragem atenţia asupra formării ţurţurilor şi necesitatea îndepărtării acestora sau a semnalării vreunui potenţial pericol care poate fi îndepărtat doar de echipele de intervenţie ISU Călăraşi”, a anunţat primăria Călăraşi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: