Un cal cu o greutate de 700 kg, căzut într-o fântână, salvat de pompieri

Un cal cu o greutate de 700 kg, căzut într-o fântână, salvat de pompieri

Intervenţia pompierilor a fost dificilă FOTO ISU Călăraşi

Două echipaje de intervenţie din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost alertate să scoată un cal căzut într-o fântână dezafectată. Intervenţia a fost dificilă, deoarece militarii s-au deplasat în câmp, aproximativ 10 km pe drumuri neamenajate şi greu practicabile.

Alarma s-a dat pe 22 iunie, la ora 12.00, când militarii au fost solicitaţi să acţioneze în afara oraşului pe un câmp, pentru salvarea unui cal căzut într-o fântână dezafectată cu o adâncime de aproximativ 2,5 - 3 metri.

La sosirea echipajelor, cabalina, o femelă în vârstă de 3 ani şi cu o greutate de aproximativ 700 de kg, era căzută cu partea din spate într-o fântână dezafectată care avea un diametru de 90 de centimetri.

Gura de vizitare a fântânii se afla la nivelul solului şi era acoperită cu iarbă şi este foarte probabil ca animalul să fi căzut în timp ce păştea, conform declaraţiilor proprietarului.

Pompierii militari au folosit pentru extragerea animalului Kit-ul de salvare din puţuri, un troliu şi mai multe role de furtun  de tip C. După o oră şi jumătate, calul a fost scos din fântână, fără a fi fost rănit.
 

Vă recomandăm şi:

Intervenţie. Cal salvat dintr-o fântână de pompieri, în satul Dâlga

VIDEO Căţeluşă zidită împreună cu puii ei în subsolul unui bloc. Bietele animale au fost salvate de un tânăr cu suflet mare

Animalele şi păsările sălbatice aflate în pericol au un "112" al lor. Zeci de voluntari, şcoliţi pentru a salva speciile protejate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările