Sărbătoare legală pe 20 iunie. Punctele Enel, închise a doua zi de Rusalii

Sărbătoare legală pe 20 iunie. Punctele Enel, închise a doua zi de Rusalii

Nicio casierie nu are program cu publicul FOTO Adevărul

Cea de-a doua zi de Rusalii, luni, 20 iunie, este declarată liberă. Astfel, toate insituţiile publice vor fi închise. Casieriile Enel din judeţul Călăraşi nu au program de lucru. În celelalte zile, pe 17 şi 21 iunie se va lucra după programul normal, de la ora 08.00 la 16.00.

 

Rusaliile vor fi sărbătorite, în 2016, în zilele de 19 iunie - 20 iunie (duminică şi luni). Codul Muncii prevede că, prin hotărâre a Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unităţile sanitare şi pentru cele de alimentaţie publică, în scopul asigurării asistenţei sanitare şi, respectiv, al aprovizionării populaţiei cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie.

De asemenea, salariaţii care sunt nevoiţi să lucreze în zilele declarate sărbători legale trebuie să beneficieze de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, ei trebuie să primească, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, un spor la salariul de bază, ce nu poate fi mai mic de sută la sută din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Vă recomandăm şi:

Enel lansează abonament special pentru „generaţia digitală“: ce îţi oferă E-Light

Enel, amendată de ANPC cu 13.000 de lei pentru că percepea penalităţi la denunţarea contractului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările