Razie în gări. Poliţia a legitimat peste 2.500 de călători, câte amenzi s-au dat

Razie în gări. Poliţia a legitimat peste 2.500 de călători, câte amenzi s-au dat

Razie în gări FOTO Adevărul

Poliţiştii de la transporturi, din toată ţara, au acţionat, în acest weekend, în peste 500 de trenuri  pentru călători şi în aproape 500 de staţii şi triaje de cale ferată, pentru siguranţa oamenilor. 8 minori lipsiţi de supraveghere au fost redaţi familiilor sau internaţi în centre de plasament.

În perioada 19-20 septembrie, Direcţia de Poliţie Transporturi a coordonat, la nivel naţional, o acţiune în trenurile de călători, pentru a se asigura că cei care călătoresc ajung cu bine la destinaţie, precum şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite. Poliţiştii au fost prezenţi în 552 de trenuri de călători şi în 474 de staţii şi triaje CF.
 
 Au fost legitimate 2.546 de persoane, dintre care 9 persoane sunt bănuite de comiterea unor infracţiuni, 5 dintre acestea fiind depistate în flagrant delict.
 
Poliţiştii au depistat 8 minori lipsiţi de supraveghere, care au fost redaţi familiilor sau internaţi în centre de plasament, o persoană urmărită, precum şi 4 bolnavi psihic, 3 comercianţi ambulanţi şi 23 de persoane fără adăpost.
 

Au fost aplicate 620 de amenzi

 
Pe parcursul acţiunii, poliţiştii de la transporturi au aplicat 620 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe, 232, la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
 
De asemenea, au mai fost aplicate şi 24 de sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 13 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi 64 la HG 203/1994 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române.
 
Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale, aplicate celor care au încălcat normele în vigoare, este de 263.146 de lei, iar a bunurilor indisponibilizate, de 1.723 de lei.
 
 Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările