Psihiatru, mesaj pentru anti-vaccinişti: Am voie să beau şi să fumez, de ce n-aş avea voie să fac şi COVID?

Psihiatru, mesaj pentru anti-vaccinişti: Am voie să beau şi să fumez, de ce n-aş avea voie să fac şi COVID?

Gabriel Diaconu este medic psihiatru FOTO Facebook/G.D.

Despre lipsa de responsabilitate şi prostie vorbeşte medicul Gabriel Diaconu într-o postare pe pagina sa de socializare, arătându-i direct cu degetul pe cei care nu vor să se vaccineze anti-COVID. Psihiatrul transmite un mesaj dur celor care nu vor să se imunizeze.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Redăm integral mesajul medicului, postate pe pagina sa de socializare în care critică vehement anti-vacciniştii:
 
Săptămâna aceasta, undeva nu se ştie unde, o persoană a primit doza de vaccin anti-COVID cu numărul 1.000.000.000.
Pentru cei care nu ştiu să numere, un miliard. Un miliard de injecţii, un miliard de oameni, un miliard de suflete. Este, din păcate, mult prea puţin. Este mult prea puţin să convingi unii oameni. Îţi spun că ei nu o vor face. Îţi spun că preferă să mai aştepte. Unii, mai elegant, o iau cu drepturile omului şi caracterul benevol. Am voie să beau şi să fumez, de ce n-aş avea voie să fac şi Covid dacă aşa vreau.
De parcă au trăit sub o piatră în ultimul an. 
 
Se întâmplă astfel de lucruri şi celor mai luminaţi, mai citiţi. O sminteală care îi face să exclame, ca Sartre la porţile Parisului pe când se apropia armata germană, că “nu s-au simţit niciodată atât de liberi”. Unii anterior prinşi în mâlul obedienţei deodată găsesc resursa internă şi ţipă, catarctic, ei uite că eu nu ma vaccinez, ce poţi să-mi faci?
 
Şi adevărul e că nu ai ce să le faci.
 

Puterea prostiei omeneşti domneşte peste tot

 
Nu cred să fie casă în care să nu fie o poveste cu vreun bunic, părinte, un frate sau o soră care au murit de proşti ce au fost. Oameni care au stat şi, în timp ce-i implorau, în lacrimi, ceilalţi, ei nu s-au dus la doctor. Sau alţii care au refuzat să ia medicamente prescrise. Alţii care au insistat că ei ştiu mai bine, deci au muncit, mâncat, băut, deci au murit ca proştii. 
Mai sunt şi alte case unde au murit copii prin accident, prin neglijenţă, prin deznodământ stupid al aceleiaşi prostii. Unii care s-au intoxicat cu fum de la sobă. Alţii care au căzut în puţ, sau latrină. Alţii care s-au înecat la baltă. Ori s-au suit pe vagoane şi s-au electrocutat. Sau i-a călcat maşina. 
Puterea prostiei omeneşti domneşte peste tot. Reglementează lumi. De ce-ar fi diferit aici, de ce ne-am comporta altfel acum?
 
Unii vor spune pentru că suntem egoişti. Până la urmă dacă nu vrea prostul să se vaccineze foarte bine, dar dacă dincolo de el e altul vulnerabil hai să vorbeşti cu prostul, măcar să facă o faptă bună.
Alţii vor spune că orice viaţă contează, prostia e o deprindere deci nu-i un defect, e o suferinţă întrucâtva rezolvabilă, la fel cum e cea dată de lipsa apei menajere sau a alfabetizării. Drept urmare evident că vei pleda pentru vaccinarea tuturor.
 

Democraţia este pentru toată lumea

 
Îmi place paradoxul moral în care trăiesc unii, când vine vorba de săraci, de debili, de unii care sigur nu sunt ca ei. E despre drepturi, dom’ne - zic eleganţii. Lasă-i să aleagă! Suntem liberi! Să procedezi altfel e dictatură! 
 
Dar era dictatură când l-ai scos pe omul ăla din casă aproape mort iarna că nu-şi aerisise casa? Ar trebui să lăsăm legea firii să se ocupe de fiecare om? Asta e civilizaţie la voi? 
Sub fiecare astfel dârz apărător al democraţiei zace un mizantrop feroce deghizat care se bucură când vede un prost cum se dă de-a berbeleacul. Măcar că poate să zică: ai văzut? Păi dacă ai fost prost, democraţia nu e pentru toată lumea! 
 
Dar democraţia este pentru toată lumea! La fel şi dreptul la apă potabilă, la hrană şi la adăpost, la servicii medicale şi la minimă îngrijire. 
 
Câtă imbecilitate poate zăcea încât să ignori dimensiunea umanitară a unei campanii de vaccinare? Dar dacă în loc de vaccinuri ar fi pâine ai accepta? A propos, şi pâinea are reacţii adverse.
În Sâmbăta Mare văd oameni mai ticăloşiţi ca niciodată, sărbătorind mâine sacrificiul Altuia pentru ei. Nimic nu s-a schimbat în 2000 de ani. Am rămas la fel de convinşi că nouă nu ni se aplică legile fizicii.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările