Prognoza meteo: Vine vara de Paşte. Un val de aer african loveşte România, cât de cald se face

Prognoza meteo: Vine vara de Paşte. Un val de aer african loveşte România, cât de cald se face

Vreme deosebit de caldă de Paştev FOTO Shutterstock

Meteorologii anunţă vreme deosebit de caldă de Paşte, cu maxime de vară care pot atinge în sudul ţării 27-30 de grade. Temperaturile ridicate sunt aduse de un val de aer african. Nu sunt excluse nici furtunile, ploi abundente fiind aşteptate în vestul şi nord-vestul ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, 1 mai, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an în toate regiunile, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 28 de grade. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe alocuri ploi în general slabe în nord şi nord-est, inclusiv zona montană aferentă, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste.
 
Seara şi noaptea însă, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în vestul şi nord vestul ţării, în zona montană şi în dealurile sudice unde vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului; ploile pot avea şi caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii restrânse. Minimele termice vor fi cuprinse între 6 şi 17 grade.
 
În Bucureşti, spun meteorologii, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an, astfel că temperatura maximă va fi de 26…27 de grade. Cerul va fi variabil ziua, dar va avea înnorări temporar accentuate noaptea când va creşte probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Minima termică va fi de 13…15 grade.
 
Şi duminică vremea va fi deosebit de caldă, apoi valorile termice vor scădea uşor. Probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în prima parte a intervalului în vestul şi nord-vestul ţării, iar în ultima zi în majoritatea zonelor. În Bucureşti, vremea va deveni deosebit de caldă şi va fi predominant frumoasă în prima parte a intervalului, dar luni se va răcori şi va deveni instabilă
 
Administraţia Naţională de Meteorologie a dat publicităţii estimarea meteo lunară. Potrivit ANM, la început de mai vor fi valori termice mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, iar regimul pluviometric va fi local excedentar în zonele montane, în regiunile vestice.
 
Săptămâna 03.05.2021 – 10.05.2021
 
Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile centrale şi sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, potrivit ANM.
 

Săptămâna 10.05.2021 – 17.05.2021

 
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acastă săptămână, pe întreg teritoriul României.
Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.
 

Săptămâna 17.05.2021 – 24.05.2021

 
Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.
Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi în general deficitare în jumătatea sudică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările