Prognoza meteo: frigul pune stăpânire pe România. Unde se anunţă ploi şi de când se încălzeşte

Prognoza meteo: frigul pune stăpânire pe România. Unde se anunţă ploi şi de când se încălzeşte

Vreme deosebit de rece şi ploioasă FOTO Adevărul

Toamna capricioasă continuă să-şi facă de cap. După furtuni violente şi ploi torenţiale, se instalează frigul. Meteorologii anunţă temperaturi scăzute şi abia după 25 septembrie se face cald.

Ştiri pe aceeaşi temă


Precipitaţii în Muntenia

În Muntenia, vremea va deveni răcoroasă între 21 şi 23 septembrie când sunt de aşteptat valori mediate regional de 20...24 de grade ziua şi 10...14 grade noaptea. O creştere de temperatură este estimată din 25 septembrie, astfel că pentru cea de-a doua săptămână valorile să se situeze în jurul sau chiar peste cele normale în această perioadă din an. În intervalul 26-28 septembrie probabilitatea de ploaie va fi mai mare şi local pot fi şi cantităţi de apă însemnate.

Rece în Oltenia

În Oltenia, o creştere de temperatură este estimată din 25 septembrie, astfel că pentru cea de-a doua săptămână valorile să se situeze în jurul sau chiar peste cele normale în această perioadă din an.
În intervalul 26-28 septembrie probabilitatea de ploaie va fi mai mare şi local pot fi şi cantităţi de apă mai însemnate.

Cresc temperaturile în Transilvania

Vremea, uşor mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an în primele zile, se va răcori apreciabil din 21 septembrie, astfel că mediile valorilor termice diurne vor scădea de la 20...24 de grade spre valori de 14...16 grade. Apoi, din data de 25 septembrie, este estimată o creştere a temperaturilor ce se vor putea situa în mare parte din timp peste normele sfârşitului de septembrie, cu 19...22 de grade ziua şi 6...10 grade noaptea. Probabilitatea de ploaie va fi nou în creştere spre sfârşitul lunii.

Frig şi în Moldova

În prima parte a intervalului de prognoză, temperaturile se vor situa în general peste cele normale pentru această perioadă din an, iar în zilele de 21, 22 şi 23 septembrie vremea va deveni răcoroasă. Astfel valorile medii diurne vor scădea de la 24...26 de grade în 19 septembrie la 15...17 grade în zilele de 21, 22 şi 23 ale lunii curente. Minimele nocturne nu vor avea variaţii la fel de importante, menţinându-se apropiate de mediile climatologice, cu valori de 8...14 grade. Apoi, din data de 25 septembrie, este estimată o creştere a temperaturilor ce se vor putea situa în mare parte din timp peste normele sfârşitului de septembrie, cu 21...23 de grade ziua şi 6...10 grade noaptea, în medie regională.

Temperaturi normale în Banat

În prima parte a intervalului de prognoză, temperaturile vor fi în scădere faţă de cele din săptămâna trecută, urmând a se situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an. Din data de 25 septembrie este estimată o creştere a temperaturilor ce se vor putea situa în mare parte din cea de-a doua săptămână uşor peste normele sfârşitului de septembrie, cu 22...25 de grade ziua şi 10...12 grade noaptea, în medie regională.

Foarte cald în Crişana

În prima parte a intervalului de prognoză, temperaturile - în scădere faţă de săptămâna trecută - se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an. Apoi, din data de 25 septembrie este estimată o creştere a temperaturilor ce se vor putea situa în marea parte din timp peste normele sfârşitului de septembrie, cu 21...24 de grade ziua şi 9...12 grade noaptea, în medie regională.

26 de grade în Dobrogea

Intervalul de referinţă va debuta cu o vreme mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an, maximele urmând a se situa, în medie, între 24 şi 28 de grade, iar minimele între 16 şi 18 grade. Sfârşitul primei săptămâni va fi caracterizat de o vreme mai răcoroasă, cu temperaturi ziua de 21...23 de grade şi noaptea de 12...15 grade. Apoi, este estimată o creştere uşoară a temperaturilor, astfel că cele maxime vor fi de 23...26 de grade, iar cele minime de 14...16 grade, în medie regională.
În intervalul 26-29 septembrie probabilitatea de ploaie va fi mai mare şi local cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

Răcoare în Maramureş

În prima parte a intervalului de referinţă, temperaturile se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an,  după care vremea va deveni răcoroasă. Astfel, valorile medii diurne vor scădea de la 22...24 de la
început spre 15...18 grade în perioada 21-23 septembrie. Minimele nocturne nu vor avea variaţii la fel de importante, menţinându-se uşor peste cele climatologic specifice, cu valori de 9...12 grade. Apoi, din data de 24 septembrie este estimată o creştere a temperaturilor ce se vor putea situa în majoritatea zilelor din cea de-a doua săptămână uşor peste normele sfârşitului de septembrie, cu 22...24 de grade ziua şi 9...11 grade noaptea, în medie regională.

3 grade la munte

După un debut de săptămână cu vreme relativ caldă, temperaturile vor fi în scădere accentuată astfel că în intervalul 21-23 septembrie vremea va deveni răcoroasă, cu temperaturi maxime de 5...10 grade şi minime de 1...4 grade, în medie. Apoi vremea se va încălzi uşor şi treptat, fiind estimate temperaturi în general peste cele normale la sfârşitul lunii septembrie, valori medii diurne de 8...16 grade şi nocturne de 3...6 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în perioada 27-29 septembrie.
 

Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo: un ciclon periculos loveşte România. În ce regiuni se face din ce în ce mai frig, când apare lapoviţa

Prognoza meteo: vară la începutul toamnei. Cât de cald se face, de când scad temperaturile şi unde lovesc ploile

Prognoza meteo: când şi unde se întoarce canicula. Ce temperaturi se anunţă, în ce regiuni mai plouă

Prognoza meteo: vreme de coşmar. În ce regiune va ploua în fiecare zi, cât de cald se face după 21 martie, unde va fi frig

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: