Prognoza meteo: Cât de cald se anunţă. Când se strică vremea şi unde lovesc ploile

Prognoza meteo: Cât de cald se anunţă. Când se strică vremea şi unde lovesc ploile

Vreme de primăvară în weekend FOTO 123 Shutterstock

Temperaturile vor urca până la 15 grade Celsius în acest weekend în regiunile vestice şi sud-vestice, valori înregistrate de obicei în luna martie. Vremea se va menţine deosebit de caldă, însă duminică norii se vor înmulţi şi vor apărea ploile. De luni, scad temperaturile.

Sâmbătă, 23 ianuarie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea se va menţine deosebit de caldă. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade în regiunile vestice şi sud-estice, iar cele minime între -2 şi 8 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua mai ales în jumătatea de vest a ţării, iar noaptea şi în rest. Va ploua pe arii extinse, la început în vest şi sud-vest, apoi, treptat, în majoritatea regiunilor, exceptând Moldova, unde ploile se vor semnala izolat, spre sfârşitul intervalului. În zona de munte vor fi precipitaţii mixte şi local, mai ales noaptea, se va semnala polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi, local şi temporar, în vest şi sud-est. Dimineaţa şi noaptea, izolat, va fi ceaţă, mai ales în est şi sud.
 
La Bucureşti, vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, mai mult noros noaptea, când temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade. La începutul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.
 
Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această dată, şi duminică, 24 ianuarie, deşi temperatura aerului va marca o scădere faţă de ziua precedentă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -6 grade. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii, ploi ziua, local în est şi sud-est şi pe arii restrânse în rest, iar noaptea mixte în vest, sud-vest, centru şi nord şi izolat în rest. La munte precipitaţiile vor fi mixte, predominant ninsori în zona înaltă, iar noaptea şi la altitudini mai joase. Pe alocuri, se va depune polei şi cantităţile de precipitaţii vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi, local şi temporar, în vest, sud-est şi centru. Dimineaţa şi noaptea, izolat, se va semnala ceaţă.
 
În Capitală, conform meteorologilor, vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei şi spre dimineaţă, când trecător va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat.
 
Luni, vremea se strică în majoritatea regiunilor, chiar dacă va fi mai caldă decât în mod normal la această dată. Temperatura aerului va marca o scădere semnificativă faţă de ziua precedentă în mare parte din ţară. Astfel, conform ANM, temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade, mai ridicate doar în Dobrogea, spre 10…11 grade. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii, cu precădere în cursul zilei, îndeosebi sub formă de lapoviţă şi ninsoare în vest, centru şi nord şi mai ales ploi în est şi sud-est şi izolat în rest. La munte vor predomina ninsorile. Izolat, vor mai fi condiţii de polei. Vântul va sufla tare la munte, viscolind şi spulberând zăpada, iar local şi temporar va avea intensificări şi în restul teritoriului. Temperaturile minime, apropiate de normele perioadei, vor fi cuprinse, în general, între -8 şi 1 grad.
 
Bucureşti. Vremea se va răci, dar valorile termice se vor menţine mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -2 grade. Cerul va fi noros ziua, când temporar va ploua, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla moderat, cu intensificări după-amiaza şi în prima parte a nopţii.
 

Prognoza meteo lunară

 
Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat cum va fi vremea în intervalul 25.01.2021 - 22.02.2021
Prognoza meteo lunară. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016.
 
Săptămâna 25.01.2021 – 01.02.2021
 
Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, potrivit ANM. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii ţări, dar mai ales, în zonele montane.
 
Săptămâna 01.02.2021 – 08.02.2021 
 
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării.Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.
 
Săptămâna 08.02.2021 – 15.02.2021 
 
Temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil uşor mai coborâte în regiunile nordice. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.
 
Săptămâna 15.02.2021 – 22.02.202
 
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.
Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările