Ploaie torenţială pe A2, vizibilitate sub 50 de metri. Şoferii, sfătuiţi să reducă viteza

Ploaie torenţială pe A2, vizibilitate sub 50 de metri. Şoferii, sfătuiţi să reducă viteza

Ploaie puternică în judeţul Călăraşi

PlS-a rupt cerul pe drumul spre litoral. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează pe autostrada A2 Borcea –Constanţa, plouă torenţial, vizibilitatea este sub 50 de metri şi există pericol de acvaplanare.

 
Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu foarte mare atenţie şi cu viteză deosebit de redusă, să folosească luminile de întâlnire şi fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de accidente rutiere.
 
Poliţiştii recomandă păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării. În condiţii de vânt puternic, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.
 
Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: