Patru aparate performante vor fi puse în funcţiune la Ambulatoriul din Călăraşi. Proiectul se ridică la 2 milioane de euro

Patru aparate performante vor fi puse în funcţiune la Ambulatoriul din Călăraşi. Proiectul se ridică la 2 milioane de euro

Ambulatoriul din Călăraşi va primi aparatură performantă FOTO Adevărul

Spitalul Judeţean Călăraşi a semnat procesul verbal de instalare şi punere în funcţiune a 4 echipamente pentru cabinetele de balneofizioterapie şi nefrologie. Este vorba despre un aparat de terapie combinată, un aparat pentru reeducarea mersului, un  aparat terapie pentru drenaj limfaticşi un altul cu ultrasunete.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este prima etapă a proiectului Consiliului Judeţean Călăraşi pentru "Dotarea Infrastructurii Ambulatoriului Spitalului Judeţean Călăraşi", în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.
Conform graficului de livrare vor urma să fie aduse către Ambulatoriul Călăraşi alte 60 de echipamente medicale, printre care: eEcograf Doppler, electrocardiograf 6 canale, instalaţie radiologică pentru mamografii, linie endoscopie digestivă şi instalaţie radiologică fixă digitală cu două posturi. Valoarea proiectului este de 2 milioane de euro.
 
Policlinica de 4,5 milioane de euro
 
Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi a fost inaugurat pe 25 octombrie 2011. Clădirea construită la mijlocul anilor 70 şi în care se tratează peste 300.000 de călărăşeni nu fusese renovată niciodată.
 
Proiectul complex în valoare de 4,5 milioane de euro a fost implementat de către Consiliul Judeţean Călăraşi. Astfel, a fost realizată o policlinică modernă, dotată după standarde europene. Cabinetele au fost dotate cu 7 echipamente medicale radiologice, masă ortopedică, ecograf 4 D, electrocardiograf cu 12 canale, trusă de video endoscopie digestivă, electroencefalograf, aparat terapie cu laser, colposcop şi mobilier, în valoare de un
million de euro.
Pentru modernizarea şi reabilitarea acestei clădiri s-a obţinut prin finanţare de la Fondul European de Dezvoltare Regională, 12.859.100 lei finanţare nerambursabilă a Uniunii Europene, 1.950.348 lei contribuţie din bugetul naţional, Consiliul Judeţean contribuind cu 2,1% din cheltuielile eligibile în valoare de 318.905 lei, iar cheltuielile neeligibile 1.522.843 lei. Valoarea totală a proiectului a fost de 19.800.000 lei. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările