IGPR: 8 tone de metale, confiscate urma raziei pentru siguranţa transporturilor

IGPR: 8 tone de metale, confiscate urma raziei pentru siguranţa transporturilor

Razie timp de două zile în toată ţara FOTO Adevărul

Pe parcursul a două zile, 2.500 de poliţişti au acţionat la nivel naţional pentru siguranţa transporturilor şi a călătorilor, în cadrul operaţiunii organizată la nivel european - ,,RAIL ACŢION DAY – 24 BLUE”, sub egida RAILPOL.

 
În perioada 13 – 14 noiembrie 2019, poliţiştii de la transporturi, ordine publică şi rutieră au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea furturilor de metale feroase şi neferoase (în special cupru) de la componentele de infrastructură feroviară, din sistemul de transport şi distribuţie a energiei electrice şi de gaze naturale, de îmbunătăţiri funciare şi de la reţelele de telecomunicaţii.
 
Totodată, s-a urmărit respectarea legalităţii înfiinţării şi funcţionării societăţilor comerciale colectoare de metale feroase şi neferoase, precum şi transportul pe căile rutiere al unor astfel de materiale.
 
În paralel, cu sprijinul structurilor teritoriale ale I.G.S.U. au fost efectuate verificări şi în domeniul transporturilor feroviare şi navale de mărfuri periculoase. Împreună cu structurile teritoriale ale I.G.I. au fost realizate controale vizând legalitatea şi valabilitatea documentelor de identitate ale străinilor. Pentru eficientizarea activităţilor vizate, poliţiştii români au realizat un schimb de date şi informaţii cu omologii din celelalte poliţii de transporturi europene.
 
947 centre de colectare au fost verificate
 
În cadrul acţiunii, au fost verificate 947 de centre de colectare metale, ilegalităţile constatate fiind cercetate în 27 de dosare penale. Cu această ocazie, au fost indisponibilizate în vederea confiscării 6.137 de kg. de metale feroase şi 54 de kg. de metale neferoase (cupru).
 
Au fost efectuate controale în 365 de locaţii cu potenţial criminogen ridicat (componente de la infrastructură critică depozitate şi neasigurate cu pază), precum şi în 281 de staţii şi triaje de cale ferată. Cu ocazia acestor verificări au fost recuperate 1.912 kg. de metale feroase şi neferoase.
 
Pe linia siguranţei transporturilor feroviare de mărfuri periculoase s-a acţionat împreună cu reprezentanţi I.G.S.U., fiind controlate 93 de trenuri de marfă. Cu sprijinul I.G.I. au fost efectuate verificări în 285 de trenuri de persoane, fiind depistaţi 13 cetăţeni străini care se aflau în situaţia de şedere ilegală pe teritoriul României.
 
Totodată, în cadrul acţiunii au fost constatate 45 de infracţiuni, au fost aplicate 3.156 de contravenţii, au fost reţinute 252 de permise de conducere şi au fost retrase 182 de certificate de înmatriculare. Suplimentar, poliţiştii implicaţi s-au sesizat cu privire la săvârşirea a 26 infracţiuni cu violenţă, 4 furturi din buzunare şi din bagaje, 8 distrugeri şi 24 alte infracţiuni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: