Frontierele cu Bulgaria şi Ungaria, cele mai solicitate. Ce sunt sfătuiţi turiştii

Frontierele cu Bulgaria şi Ungaria, cele mai solicitate. Ce sunt sfătuiţi turiştii

Numărul poliţiştilor de frontieră a fost suplimentat în perioada estivală FOTO IGPF

Poliţiştii de frontieră lucrează la capacitate maximă în perioada sezonului estival, iar în perioada următoare se prefigurează o creştere a numărului de persoane şi mijloace de transport care tranzitează punctele de trecere a frontierei, în special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest sens, au fost dispuse măsuri pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere care constau în suplimentarea personalului Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.

Astfel, zilnic, aproximativ 3.900 poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, atât în punctele de trecere a frontierei cât şi în zona de frontieră.
 
Câte puncte sunt deschise
 
Cetăţenii care tranzitează frontiera naţională în această perioadă sunt sfătuiţi să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional şi să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate. 
Conform IGPF, la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 9 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel:
 
pe raza jud. Constanţa: P.T.F. Vama Veche, P.T.F. Ostrov, P.T.F. Negru Vodă,
pe raza jud. Călăraşi: P.T.F. Călăraşi
pe raza jud. Giurgiu:  P.T.F. Giurgiu,
pe raza jud. Teleorman: P.T.F. Turnu Magurele, P.T.F. Zimnicea,
pe raza jud. Dolj:  P.T.F. Calafat, P.T.F. Bechet (doar pentru transportul de marfă)
 
La graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei după cum urmează:
 
pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand;
pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai, P.T.F. Săcuieni
pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni, P.T.F. Petea;
pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad.
 
Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional de persoane şi mărfuri se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările