FOTO Competiţia "Cu viaţa mea apăr viaţa" şi-a desemnat câştigătorii. Liceenii de la Barbu Ştirbei, aşi în protecţie civilă

FOTO Competiţia

Câştigătorii concursul organizat de ISU Călăraşi

Etapa judeţeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa” – ediţia  2014 şi-a desemnat, miercuri, 11 iunie, câştigătorii, după o competiţie strânsă între sute de elevi din Călăraşi. La categoria liceea, colegiul naţional „Barbu Ştirbei” s-a situat în fruntea clasamentului, la fel ca şcoala gimnazială „Florenţa Albu” din Vâlcelele.

 „Concursul cu tematică de protecţie civilă are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu elevii de şcoli şi licee, fiind compus din trei probe, care urmăresc cunoaşterea actelor normative privind activitatea de protecţie civilă şi formarea deprinderilor practice pentru acordarea primului ajutor, cât şi cunoaşterea modului de folosire a mijloacelor de protecţie individuală”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, plt.maj. Ovidiu Tătăranu.

Trei probe de foc

Competiţia a constat în desfăşurarea a trei probe distincte, după cum urmează: o probă teoretică(scrisă - text grilă) şi două practice.

Este vorba despre transportul asistat al unei persoane accidentate aşezată pe targă pe distanţa de 50 de metri, care presupune şi trecerea peste un obstacol (gard); iar cea de-a doua probă practică presupune deplasarea unui concurent cu masca pe figură(cu vizorul obturat) într-un raion contaminat şi cu obstacole, care este dirijat de un coechipier. La această etapă au participat elevi din 5 licee şi  8 şcoli generale din judeţ.
Vă recomandăm şi:

FOTO ISU Vrancea găzduieşte concursul profesionist pentru situaţii de urgenţă

ISU Vaslui a câştigat concursul serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: