Expoziţie de fotografie, vernisată joi, 13 mai, la Muzeul Dunării de Jos

Expoziţie de fotografie, vernisată joi, 13 mai, la Muzeul Dunării de Jos

Expoziţia se deschide la Muzeul Dunării de Jos din Călăraşi FOTO MDJ

Muzeul Dunării de Jos invită iubitorii de artă joi, 13 mai, la ora 15.00, la sediul din str. Progresului, nr. 4, la vernisajul expoziţiei de fotografie – Florin Floreanu "Orhidee din Bărăgan şi Dobrogea".

Ştiri pe aceeaşi temă

”Fotograf al realităţii Câmpiei Bărăganului, Florin Floreanu captează prin obiectivul aparatului de fotografiat, imagini document din universul său imediat. 
 
Cele trei albume ale sale, editate de Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” din Slobozia, se numesc „Istoria trăită”, „Florării din Bărăgan” şi „Orhidee din Bărăgan şi Dobrogea” şi evidenţiază sensibilitatea artistului fotograf pentru solaritate şi vegetal, pentru creaţia oamenilor simpli, preţuind totodată trecutul istoric şi chipurile celor care l-au încununat.
 
Imaginile sale sunt un reflex al naturii umane şi vegetale, înţelegând prin acestea trecerea timpului cu tot ceea ce presupune gloria şi decăderea, efemerul şi eternul, pe care le citim în fotografiile selectate din arealul în care artistul trăieşte.
 
 Dar, pe lângă acuitatea observaţiei, Florin Floreanu compune aceste serii de fotografii pornind de la un proiect, de la un cumul de idei, bine documentat în prealabil, nimic nefiind la voia întâmplării. Şi fotografia, la fel ca orice gen artistic, are criterii compoziţionale şi date estetice, prezente în detaliile sau aspectele de ansamblu pe care Florin Floreanu le surprinde îndeaproape.”
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările