Comisarul-şef Costel Chirică, unul dintre cei mai buni judiciarişti, numit inspector-şef la IPJ Călăraşi

Comisarul-şef Costel Chirică, unul dintre cei mai buni judiciarişti, numit inspector-şef la IPJ Călăraşi

Costel Chirică este noul inspector-şef al IPJ Călăraşi FOTO Adevărul

IPJ Călăraşi are o nouă conducere. Comisarul şef de poliţie Costel Chirică, unul dintre cei mai buni anchetatori pe linie judiciară din judeţul Călăraşi, a fost numit inspector-şef pentru următoarele 6 luni, după ce comisarul-şef Marian Iorga(actualul inspector şef) a fost împuternicit să conducă IPJ Prahova.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Cu o bogată experienţă în Poliţie, Chirică este unul dintre profesioniştii care activează în structurile MAI, având un doctorat la activ. De numele său se leagă majoritatea dosarelor grele rezolvate la Călăraşi, printre care şi prinderea lui Constantin Fieraru, dezaxatul care a speriat oraşul urmărind pe stradă şi înţepând femeile cu un cuţit.
 
Costel Chirică a ocupat funcţia de adjunct al şefului IPJ Călăraşi, în ultimii ani. Între anii 2005-2012 a ocupat funcţia de şef al Serviciului Investigaţii Criminale, iar între anii 1995-2004 a fost ofiţer specialist şi operativ în cadrul aceluiaşi serviciu. Între anii 1987 - 1995 a fost comandant de companie şi comandant de pluton  la U.M. 01438 Călăraşi.
 
Pregătire militară
 
Absolvent al Liceului Militar “Dimitrei Cantemir” de la Brează, între anii 1980-1984, Costel Chirică a urmat firesc şcoala militară de ofiţeri activi “Nicolae Bălcescu” de la Sibiu, în perioada 1984-1987. În anul 2000 a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti. A continuat instruirea pe aceeaşi linie, iar în 2001 a definitivat studiile postuniversitare în drept poliţienesc.
 
În perioada 2007 – 2008, la Şcoala Naţională de Studii Politice a efectuat masterul în guvernare modernă şi integrare europeană. Între anii 2008 – 2011, la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” Bucureşti şi-a susţinut doctoratul în ştiinţe militare şi informaţii, cu teza "Criminalitatea informatică-risc major la adresa securităţii naţionale şi europene. Tendinţe în evoluţia şi combaterea acesteia".
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările