Centrele de carantină, gestionate de MAI. În judeţul Călăraşi există 4 locaţii pentru eventualii pacienţi cu coronavirus

Centrele de carantină, gestionate de MAI. În judeţul Călăraşi există 4 locaţii pentru eventualii pacienţi cu coronavirus

Centrele de carantină pentru pacienţii cu coronavirus sunt gestionate de către MAI FOTO Shutterstock

Centrele de carantină sunt puse la dispoziţie de autorităţile locale, sunt gestionate de Ministerul de Interne şi controlate de către direcţiile de sănătate publică, a explicat, marţi, la Parlament, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan, citat de Agerpres. În judeţul Călăraşi, 4 centre de carantină sunt pregătite pentru preşuarea pacienţilor, în cazul în care situaţia o va impune.

 Conform acestuia, paza celor care se află în carantină este o problemă care ţine de Poliţia Locală. "Poliţia Locală are în responsabilitate aceste centre. Este important să existe o izolare epidemiologică. Dacă medici de la direcţia de sănătate publică respectivă certifică această izolare epidemiologică, lucrurile sunt în regulă. Dacă nu, nu", a spus Moldovan. El a avertizat că persoanele care nu respectă indicaţiile de izolare şi carantina intră "sub incidenţa legii".
 
"Dacă nu se respectă legea, cetăţenii respectivi sunt sub incidenţa legii, chiar şi în cazul izolării voluntare - există articol de lege care prevede sancţiuni, chiar severe în situaţia în care cineva pune în pericol din punct de vedere epidemiologic comunitatea. Îşi asigură singure cele necesare traiului familiile respective. Toţi membrii familiei sunt în situaţia de a rămâne în domiciliul respectiv, dar aprovizionarea trebuie limitată la minimum de către familia respectivă", a arătat Moldovan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: