Călăraşi: Răzvan Vlăsceanu, specialistul în IT, care doreşte să devină criminalist

Expert în calculatoare şi pasionat de sport îşi doreşte să facă Academia de Poliţie şi să devină criminalist.

Ştiri pe aceeaşi temă

A început să fie pasionat de calculatoare de la o vârstă fragedă, iar la vârsta de 13 ani se mândrea cu faptul că nu se mai uita la tastatură atunci când scria. Pregătirea mai serioasă a început în clasa a IX-a. „Singur am învăţat tot ce ştiu. Primele programe au fost Pascal, C+ şi Vizual după care am început să lucrez în WEB, PHP, HTML şi baze de date“, povesteşte Răzvan Vlăsceanu.

În prezent editează fotografii în programe speciale. „Îmi place foarte mult. Iniţial mă jucam mai mult pe calculator, după care am descoperit că pot realiza lucruri importante“, spune tânărul. Răzvan iubeşte sportul, de aceea face culturism de aproape un an de zile. „Doar pentru mine practic acest sport, pentru condiţie fizică, este ca un hobby. Mă pregătesc câte o oră pe zi, de patru cinci ori pe săptămână“, mărturiseşte el. Îi place foarte mult să alerge pentru a se relaxa şi a se menţine în formă.

Fire independentă

Tânărul locuieşte împreună cu bunica sa de şase ani de zile pentru că părinţii săi lucrează în străinătate. Bunica sa a avut grijă să-l supravegheze îndeaproape şi să nu-i lipsească nimic. Deşi sunt mulţi tineri care îşi doresc o viaţă mai bună în străinătate, Răzvan spune că preferă să stea în România. Deşi a avut un real suport din partea profesorilor, acesta mărturiseşte faptul că cele mai multe lucruri le-a învăţat singur.

„Pentru orice problemă am apelat cu încredere la diriginta mea, Viorica Marin şi la doamna director adjunct a liceului Mihai Eminescu, Nicoleta Archiudeanu, fapt pentru care le sunt profund recunoscător. Profesoara de informatică, Ioana Dumitru, m-a sprijinit, m-a ajutat cu cărţi şi m-a îndrumat la toate concursurile“, spune zâmbind acesta.

Concursuri

Anul trecut, datorită implicării profesoarei de informatică, a participat la Concursul „Antidrog“, unde a obţinut premiul întâi pe judeţ. La concursul naţional „C #“ s-a clasat pe locul 7. Anul trecut s-a calificat la Olimpiada Naţională de Informatică. Acesta a mai participat şi la alte competiţii extraşcolare pe internet „Am concurat şi pe diverse site-uri, pe Infoarena, Hack Pedia.info. Sunt competiţii de programare vizuală şi au teme date de organizatori sau de creativitate“, spune tânărul.

Planuri de viitor

Anul acesta a terminat liceul la specializarea informatică şi îşi dorea să dea examen la Academia de Poliţie. Un accident i-a dat planurile peste cap. În timp ce juca fotbal a alunecat şi a căzut cu mâna într-o piatră.

Din acest motiv n-a mai putut să dea examenul pentru că la proba sportivă trebuia să facă o aruncare cu mingea medicinală care este foarte grea. Va trebui să mă operez în străinătate, însă conform spuselor medicilor se va recupera în 2 luni şi va putea să îşi urmeze visul de a participa la examenul la academie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: