BOR: Slujba pentru sărbătoarea de Sfântul Gheorghe se mută de pe 23 aprilie, a doua zi de Paşte

BOR: Slujba pentru sărbătoarea de Sfântul Gheorghe se mută de pe 23 aprilie, a doua zi de Paşte

Slujba de Sf. Gheorghe se mută de pe 23 aprilie pe 29 FOTO Adevărul

Biserica Ortodoxă Română a decis ca slujba dedicată sărbătorii de Sfântul Gheorghe din acest an să nu se mai săvârşească pe 23 aprilie, ci în a doua zi de Paşte, pe 29 aprilie, pentru că în acest an sărbătoarea cade în Săptămâna Patimilor, perioadă de post intens.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
”Din raţiuni liturgice, atunci când sărbătoarea Sfântului Gheorghe se întâmplă să cadă în săptămâna Sfintelor Pătimiri, doar slujba acesteia se mută imediat după Înviere”, a declarat pentru Mediafax Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Oficialul Bisericii Ortodoxe Române explică şi care sunt aceste raţiuni liturgice.
 
”Săptămâna Mare, a Sfintelor Pătimiri, este cea mai densă perioadă duhovnicească din an, o perioadă de post intens dedicată exclusiv pregătirii pentru Învierea Domnului. Nu este aşadar vorba de o modificare a datei sărbătorii, ci doar de mutarea slujbei acesteia in contextul liturgic din acest an”, a explicat Vasile Bănescu.
 
Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă, este unul dintre cei mai veneraţi sfinţi din calendarul creştin ortdox, sărbătorit în fiecare an pe 23 aprilie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările