Avertismentul unui medic despre tratamentul care nu ucide coronavirusul. Alexandru Rafila: Dacă iau şase luni clorochină preventiv mă omor singur

Avertismentul unui medic despre tratamentul care nu ucide coronavirusul. Alexandru Rafila: Dacă iau şase luni clorochină preventiv mă omor singur

Medicul Alexandru Rafila atrage atenţia asupra folosirii clorochinei în tratamentul preventiv FOTO Eduard Enea

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a explicat la Marius Tucă Show, de ce clorochina folosită de mai mulţi medici pentru tratamentul infecţiei cu COVID-19 nu omoară virusul. Medicul a avertizat că acest medicament nu trebuie luat, în niciun caz, preventiv, deoarece poate conduce la deces.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexandru Rafila a declarat faptul că medicamentul folosit de mai mulţi medici, clorochina, nu omoară virusul. Mai mult decât atâtâ, acesta susţine că poporul român este exagerat de preventiv.

"Am văzut schema din Germania. Clorochina e un medicament care scade edemul şi nu duce la distrugerea pneumocitelor. Clorochina se foloseşte deoarece scade inflamaţia la nivelul plămânilor, nu omoară virusul, dar îmbunătăţeşte capacitatea pacientului de a rezista. Mă sună colegi şi mă întreabă dacă pot să ia clorochina preventiv. Dacă iau clorochina preventiv şase luni de zile mă omor singur. Haideţi să ne calmăm. Pentru un popor care nu dă doi bani pe prevenţie, acum suntem exagerat de preventivi şi gata să ne omorâm pe noi datorită unor comportamente care nu îşi au locul. Trebuie să luam măsuri, dar nu excesive", a declarat Alexandru Rafila, în direct la Marius Tucă Show.
 
Medicul susţine că oamenii sunt speriaţi şi neinformaţi, iar cadrele medicale care au o formă uşoară a virusului îşi pot continua munca dacă poartă echipament de protecţie.
 
„Oamenii sunt foarte speriaţi, neinformaţi. A te îmbolnăvi nu e o nenorocire. Sigur, e un risc. Dar nu e o nenorocire. Trebuie să ne asumăm că suntem medici şi să lucrăm pentru pacienţi. Cadrele medicale care au o formă uşoară de boală pot să îşi continue munca purtând echipamentul de protecţie, fără să infecteze colegii şi pacienţii", a precizat Rafila.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: