Autorii triplului asasinat rămân după gratii. Judecătorii au prelungit cu încă 30 de zile măsura arestului preventiv

Autorii triplului asasinat rămân după gratii. Judecătorii au prelungit cu încă 30 de zile măsura arestului preventiv

Autorii crimei sângeroase din 12 noiembrie rămân în arest

Cei doi minori care au ucis cu sânge rece doi bătrâni şi pe fiica acestora rămân în arest. Magistraţii de la Tribunalul Călăraşi au admis joi, 6 decembrie, propunerea formulată de procurori şi au prelungit măsura arestului preventiv cu încă 30 de zile pentru autorii măcelului din strada Mihail Sadoveanu de pe 12 noiembrie 2018.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Conform soluţiei din dosar, magisttraţii au admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi şi au,dispus "prelungirea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile de la data de 14.12.2018 şi până la data de 12.01.2019, inclusiv, a fiecăruia dintre inculpaţii minori:  Alexandru Dan, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat prev. de art.188 alin.1 Cp rap. la art.189 alin.1 lit.d si f Cp cu aplic. art.113 alin.3 Cp, furt calificat prev. de art.228 alin.1 Cp – rap. la art.229 alin.1 lit.b Cp cu aplic. art.113 alin.3 Cp, şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere prev. de art.335 alin.1 Cp cu aplic. art.113 alin.3 Cp, toate cu aplic. art.38 alin.1 Cp; Bivolaru Valentin, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat prev. de art.188 alin.1 Cp rap. la art.189 alin.1 lit.d si f Cp cu aplic. art.113 alin.3 Cp, furt calificat prev. de art.228 alin.1 Cp – rap. la art.229 alin.1 lit.b Cp cu aplic. art.113 alin.3 Cp toate cu aplic. art.38 alin.1 Cp. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, în baza art.275 al.3 c.p.p". Cei doi inculpaţi, prin avocatul din oficiu, au contestat măsura.
 
Măcelul din 12 noiembrie
 
Anchetatorii călărăşeni încă lucrează la dosar pentru administrarea tututor probelor, iar cei doi inculpaţi se află în arestul IPJ. Ei au avocaţi din oficiu şi, pentru că sunt minori, riscă internarea pe o perioadă de maximum 15 ani într-un centru special de detenţie. Ei sunt acuzaţi de omor calificat şi furt, iar Dan Alexandru şi pentru conducere fără permis.Conform anchetatorilor, Dan Alexandru şi Valentin Bivolaru, sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor etnobotanice, şi-au ucis luni seara (12 noiembrie) victimele cu mai multe lovituri de topor, cuţit şi briceag. Au furat din casă bani şi bijuterii şi au plecat cu maşina familiei, un Opel parcat în faţa porţii. Dan Alexandru fusese crescut de familia victimelor timp de 15 ani, fiind un copil orfan. În prezent el se afla instituţionalizat în Centrul de Plasament Perişoru.
 
Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Călăraşi spun că Dan Alexandru era rebel, nu s-a acomodat cu regulile din centru şi fugea frecvent, dar că familia Popescu, cu care el păstrase legătura, nu a cerut ajutorul instituţiilor statului
 
Vă recomandăm şi:

 

Detalii înfiorătoare despre triplul asasinat. Cum au pregătit crima în cel mai mic detaliu cei trei adolescenţi

citeste totul despre: