Ajutor pentru sărmani. Peste 40.000 de călărăşeni primesc şi în acest an alimente de la UE

Ajutor pentru sărmani. Peste 40.000 de călărăşeni primesc şi în acest an alimente de la UE

Alimente pentru sărmani

Pensionarii, persoanele care au venit minim garantat, cei cu handicap şi somerii vor primi ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană. Peste 40.000 de persoane din judeţ vor beneficia şi anul acesta de alimente gratuite: 17 kilograme de făină, zahăr, mălai, lapte praf, paste făinoase, biscuiţi, fasole boabe, conserve de mazăre şi pastă de tomate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Uniunea Europeană a alocat 500 de milioane de euro pentru programul pe 2013 privind acordarea de produse alimentare pentru persoanele cele mai defavorizate. De aceste alimente vor beneficia, în Europa, aproximativ 18 milioane de persoane incluse în categoria defavorizaţilor, fiind estimaţi peste 18 milioane de beneficiari din 19 state membre, printre care şi România, căreia îi revin 55.880.716 de euro. La Călăraşi, valoarea produselor ce vor fi distribuite către categoriile defavorizate atinge un milion de euro. Programul „Planul Anual European de furnizare Ajutoare alimentare în beneficiul persoanelor cele mai defavorizate“ are ca grupuri ţintă persoanele care au venit minim garantat sub 400 de lei, încadrându-se în această categorie şomeri, pensionari şi persoane cu handicap. În 2012, distribuirea alimentelor se face până la sfârşitul anului, după ce Consiliul Judeţean Călăraşi a întocmit listele de beneficiari, conform Hotărârii de Guvern nr. 600/2009.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările