Începe Săptămânăa Prevenirii Criminalităţii. Ce acţiuni vor derula poliţiştii în perioada 3-7 iunie

Începe Săptămânăa Prevenirii Criminalităţii. Ce acţiuni vor derula poliţiştii în perioada 3-7 iunie

Acţiuni preventive, derulate de poliţişti FOTO Adevărul

Cea de-a cincisprezecea ediţie a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii va avea loc în perioada 3-7 iunie 2019, la nivel naţional.

 
În cadrul evenimentelor organizate, poliţiştii vor prezenta informaţii în domeniul prevenirii victimizării şi delincvenţei juvenile, a prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului sau prevenirii violenţei domestice, precum şi metodele prin care cetăţenii pot fi în siguranţă, oriunde aleg să-şi petreacă timpul.  Scopul activităţilor este acela de a conştientiza necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie în diverse situaţii şi consecinţele care decurg din comiterea de infracţiuni.
 
Alături de parteneri din diverse domenii: autorităţi locale, unităţi de învăţământ, societăţi comerciale, organizaţii neguvernamentale, instituţii guvernamentale şi mass-media, poliţiştii vor participa la dezbateri pe teme de interes (delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, consumul de droguri, traficul de persoane, siguranţa în mediul on-line, infracţiunile contra patrimoniului, infracţiunile comise cu violenţă şi siguranţa rutieră). De asemenea, vor avea întâlniri cu elevi, părinţi, profesori şi directori ai unităţilor de învăţământ, bătrâni, administratori de societăţi comerciale şi de imobile, reprezentanţi ai comunităţilor multiculturale etc.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: