VIDEO Măsurile pe care le iau brutarii tradiţionali pentru a-şi proteja afacerile şi angajaţii

VIDEO Măsurile pe care le iau brutarii tradiţionali pentru a-şi proteja afacerile şi angajaţii

Foto Iulian Bunilă

Panica şi nesiguranţa sunt câteva dintre cauzele care afectează comerţul după apariţia epidemiei de Covid-19. Vânzările micilor brutării au scăzut, pentru că tot mai mulţi cumpără pâinea din supermarket sau o pregătesc acasă. Proprietarii lor se încăpăţânează să producă pâine ca în vremuri bune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din raţiuni legate de igienă, pâinea ambalată pare a câştiga teren în faţa franzelei preparate în cuptoare tradiţionale. Clienţii au devenit foarte atenţi la condiţiile de depozitare a produselor alimentare, implicit a celor de panificaţie.
 
”Vor să vadă măşti, mănuşi în mâinile vânzătoarei, să simtă mirosul de curat, de detergent. Clienţii cer siguranţă şi am observat că şi ei sunt mai protejaţi”, spune vânzătoarea unui magazin de panificaţie. 
 
Teama că virusul ar putea circula în aer sau că produsul ar putea fi atins de brutari a dus la o scădere bruscă a vânzărilor. 
 
Pentru a-şi ţine afacerile în picioare, proprietarii micilor fabrici de pâine trebuie să se adapteze rapid. Singura brutărie tradiţională din centrul Buzăului s-a aliniat cerinţelor din această perioadă de restrişte.
 
”Am instalat panouri protectoare pentru vânzătoare, dezinfectăm frecvent magazinul, angajaţii au primit echipament de protecţie şi am impus nişte reguli pentru clienţi. Pâinea este livrată numai în ambalaje din hârtie sau folie de plastic”, spune Marius Florea, proprietar brutărie.
 
De asemenea, cel mult patru clienţi au voie să intre în brutărie, iar la coadă stau departe unul de celălalt.
 
 
Chiar dacă podusele sale sunt foarte apreciate de buzoieni, Marius Florea se plânge şi el de efecte negative, precum scăderea vânzărilor. Va ţine deschisî prăvălia şi nu va face rabat de la calitate. 
 
Materie primă are suficientă iar angajaţii săi lucrează în ritmul obişnuit. Dacă nu va fi lovit de vreo restricţie, brutarul din Buzău va prepara şi cozonaci în perioada sărbătorilor.
 
”Materie primă avem, angajaţii sunt sănătoşi şi dacă ne ajută Dumnezeu vom munci la capacitatea noatră obişnuită. Producem multe sortimente de pâine, plăcinte iar de Paşte vom coace şi cozonaci”, spune Marius Florea.  
 
În aceste zile de criză, temerile brutarilor sunt legate de sănătatea angajaţilor. Orice îmbolnăvire ivită în rândul personalului ar cauza mari probleme.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: