Valul de pensionări loveşte în unităţile MAI. Jandarmii buzoieni au rămas fără multe cadre cu experienţă

Valul de pensionări loveşte în unităţile MAI. Jandarmii buzoieni au rămas fără multe cadre cu experienţă

Inspectoratul de Jandarmi Buzău traversează o crisă acută de personal. Cauza o reprezintă valul masiv de pensionări, din ultima perioadă, apărute în contextul modificării legislaţiei în ceea ce priveşte pensiile speciale. Deficit major de personal există şi în cadrul Politiei buzoiene.


Au părăsit sistemul pentru o pensie mai mare, însă au lăsat un gol uriaş, greu de acoperit. Este vorba despre un număr de peste 20 de jandarmi buzoieni care au ale calea pensionării, în ultimele două luni, speriaţi de ordonanţa de Guvern care modifică legea pensiilor speciale, nemaipermiţând ca pensia să fie mai mare decât salariul net.
 
Balanţa este însă greu de echilibrat, dat fiind că au plecat ofiţeri şi subofiţeri cu peste 20 de ani de experienţă. Sefii Jandarmeriei Buzău încearcă să acopere deficitul de personal cu tineri absolvenţi ai şcolilor de ofiţeri şi subofiţeri.
 
Deficit major de personal există şi la Inspectoratul de Poliţie Buzău, care funcţionează, în prezent, la o capacitate de 85 la sută. Şi asta, ca urmare a faptului că de la începutul anului şi până în prezent, 63 de poliţişti, dintre care 14 ofiţeri, s-au pensionat.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: