Poliţist din Buzău prins în flagrant în timp ce primea o cotă din ţigările confiscate de la contrabandişti

Poliţist din Buzău prins în flagrant în timp ce primea o cotă din ţigările confiscate de la contrabandişti

Un poliţist din judeţul Buzău a fost prins că fura din ţigările confiscate de la contrabandişti, înainte ca acestea să fie distruse. Lucian Ştefan, de la Postul de Poliţie Pârscov, a fost arestat preventiv, după ce a fost prins în flagrant când îşi însuşea o parte din ţigări. Amănunte despre prinderea poliţistului în flagrant au fost făcute publice luni de către Direcţia Generale Anticorupţie.

Ştiri pe aceeaşi temă


Flagrantul a fost organizat de ofiţeri de poliţie judiciară ai Serviciului Judeţean Anticorupţie, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

În fapt, la începutul acestui an, ofiţerii DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Buzău, s-au sesizat din oficiu cu privire la existenţa unor suspiciuni referitoare la întocmirea nereală a procesului-verbal de distrugere a ţigaretelor de contrabandă de către comisia de distrugere compusă din agentul de poliţie, doi lucrători vamali din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi, precum şi din reprezentanţi ai unei societăţi comerciale. 

Conform suspiciunii, în procesele verbale încheiate cu această ocazie, comisia atesta distrugerea întregii cantităţi de ţigări de contrabandă, deşi în realitate nu se întâmpla acest fapt. 

Întrucât din probele administrate rezulta că operaţiunea de distrugere nu a fost efectuată în totalitate, precum şi probabilitatea săvârşirii unor fapte penale, procurorul de caz a dispus organizarea unei acţiuni de prindere în flagrant, prilej cu care agentul de poliţie a fost surprins în timp ce primea mită de la cei doi angajaţi ai societăţii comerciale care ar fi trebuit să distrugă ţigările de contrabandă. Cu acest prilej, au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor 8 baxuri cu ţigări (82.000 ţigarete). 

La rândul lor, cei doi angajaţi ai societăţii comerciale care au oferit mita sunt cercetaţi, sub măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi deţinere ilegală de produse accizabile. 

Totodată, a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de cei doi lucrători vamali din cadrul Direcţiei Regionale Vamală Galaţi, membri în comisia de distrugere, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi complicitate la deţinere ilegală de produse accizabile ambii cercetaţi în stare de libertate. 

În prezent, cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate, precum şi cu privire la bunurile găsite, respectiv 4.100 pachete de ţigări.
citeste totul despre: