O buzoiancă a fost internată cu Covid-19 la câteva zile după ce a participat la o înmormântare în Suceava

O buzoiancă a fost internată cu Covid-19 la câteva zile după ce a participat la o înmormântare în Suceava

O femeie de 59 de ani, din comuna buzoiană Tisău, care ar fi participat la o înmormântare la Suceava, şi un vecin în vârstă de 67 de ani au fost confirmaţi pozitiv la testul Covid-19. Cei doi au fost internaţi la Spitalul ”Victor Babeş” din Bucureşti. Soţul femeii nu a fost confirmat cu noul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă


Primul caz din comună a fost confirmat în data de 26 martie, după ce o pacientă în vârsta de 59 de ani a prezentat simptome specifice coronavirsului şi a declarat că a participat la o înmormântare în judeţul Suceava. 

În perioada cuprinsă de la revenirea în judeţul Buzău şi până la confirmarea testului, femeia a fost izolată la domiciliu. Pacienta a fost transferată la Spitalul ”Victor Babeş” din Bucureşti. 

Soţul acesteia, fiind contact direct, se află izolat la domiciliul fiului, în Bucureşti. Nu este confirmat cu noul coronavirus.

Cel de-al doilea caz confirmat din localitate este un bărbat de 67 de ani, aflat în izolare după contactul cu femeia de 59 de ani. Acesta a prezentat simptome specifice coronavirsului, iar testul a fost pozitiv. Pacientul a fost transferat pe 1 aprilie, la Spitalul ”V. Babeş” din Bucureşti.

”Nu se poate vorbi de un focar de Coronavirus în localitatea buzoiană. În urma anchetelor epidemiologice declanşate de DSP Buzău au fost identificaţi toţi contacţii direcţi şi au fost izolaţi la domiciliu. În cazul în care aceştia vor prezenta simptome specifice infecţiei cu Coronavirsus, vor fi testaţi”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Buzău.

Potrivit datelor furnizate, joi, de Grupul de comunicare strategică, 12 persoane din judeţul Buzău au fost confirmate pozitiv cu Covid-19, iar dintre acestea cinci au fost vindecate. În prezent, în judeţ, se află în carantină un număr de 271 de persoane. De asemenea, pentru alte 3.743 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: