La Buzău, primăvara se premiază poeţii

La Buzău, primăvara se premiază poeţii

În aula bibliotecii vor fi prezenţi cei mai talentaţi poeţi buzoieni  FOTO: universulprieteniei.org

Peste 30 de autori buzoieni îşi dispută premiul pentru cel mai bun volum de poezie. Competiţia are loc în cadrul Festivalului „Primăvara poeţilor”, ajuns anul acesta la cea de-a VII-a ediţie, în organizarea Bibliotecii Judeţene „Vasile Voiculescu” Buzău.


Evenimentul va avea loc vineri, cu începere de la ora 13, în aula bibliotecii. Festivalul va debuta cu simpozionul cu tema <Tinereţea buzoiană a lui Ion Caraion>, prezentat de istoricul literar Emil Niculescu, cu prilejul împlinirii a 90 de ani de la naşterea poetului. 

Totodată, va avea loc un recital de versuri susţinut de poeţii buzoieni, urmat de festivitatea de premiere a celor mai bune cărţi de poezie ale autorilor domiciliaţi pe raza judeţului Buzău şi tipărite, în anul 2012, numai la editurile buzoiene. Juriul, format din membri ai U.S.R., va acorda câte un premiu, la fiecare secţiune în parte a festivalului: membri U.S.R., nemembri U.S.R. şi debutanţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: