Investiţii în rachete antigrindină, nu şi în canalul de irigaţii Siret-Bărăgan

Investiţii în rachete antigrindină, nu şi în canalul de irigaţii Siret-Bărăgan

România îşi propune ca până în 2020 să extindă sistemul antigrindină existent astfel încât să poată deservi toată suprafaţa agricolă a ţării. Anunţul a fost făcut zilele trecute, la Buzău, de ministrul Agriculturii, Petre Daea. Totodată, demnitarul a declarat că România nu poate lua în calcul la acest moment construirea canalului de irigaţii Siret-Bărăgan pentru că are costuri enorme.


Până în 2020, toată suprafaţa agricolă a ţării va fi acoperită de sistemul de rachete antigrindină, prin înfiinţarea de noi staţii. Anunţul a fost făcut de Ministrul agriculturii, Petre Daea, la Buzău, în cadrul unei întâlniri cu fermierii din judeţ.
 
În acelaşi context, Petre Daea a declarat că România nu poate lua în calcul la acest moment construirea canalului de irigaţii Siret-Bărăgan pentru că acesta are costuri enorme.

Începute în 1987, lucrările la Canalul Siret-Bărăgan, pe traseul Călimăneşti-Mărăşeşti-Focşani-Râmnicu Sărat-Buzău-Urziceni-Dridu sunt tot în stadiul de debut. Proiectul Canalului Siret-Bărăgan a fost aprobat de Nicolae Ceauşescu în 1986, iar în anul următor a început execuţia primului tronson. Conform proiectului, canalul ar trebui să aibă 198 kilometri, o lăţime la bază de 20 de metri şi o adâncime de 7 metri.


citeste totul despre: