Descinderi la membrii clanului Popină, din Buzău. Interlopii sunt acuzaţi, printre altele, de tâlhărie VIDEO

Descinderi la membrii clanului Popină, din Buzău. Interlopii sunt acuzaţi, printre altele, de tâlhărie VIDEO

Sursa IPJ Buzău

Şapte persoane au fost reţinute în urma unor ample percheziţii efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Buzău în 11 locaţii din municipiul Buzău, la domiciliile unor membri ai clanului Popină. Aceştia sunt bănuiţi de tâlhărie, camătă şi şantaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Poliţiştii au confiscat din locuinţele acestora 77.650 de lei, 24.260 de euro, 7.900 de dolari, 13 telefoane mobile şi mai multe înscrisuri. Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism. 
 
Verificările au fost făcute în cartierul Mihai Viteazu, toţi cei vizaţi de anchetă fiind membri ai clanului Popină, familie de romi implicată de-a lungul timpului în mai multe scandaluri şi acte de violenţă.
 
Din investigaţii a reieşit că, în perioada 2012-2021, bănuiţii ar fi acordat bani cu împrumut mai multor persoane, pentru care ar fi perceput dobânzi, fără a fi autorizaţi în acest sens. 
 
În vederea recuperării sumelor de bani împrumutate sau a dobânzilor percepute, persoanele cercetate ar fi exercitat acte de constrângere fizică şi psihică împotriva celor care nu reuşeau să restituie, la termen, sumele datorate.
 
Prin activitatea infracţională, ar fi obţinut aproximativ 60.000 de euro, dar şi alte bunuri mobile şi imobile. 
 
Şaisprezece mandate de aducere au fost puse în executare, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie, camătă şi şantaj, urmând a fi dispuse măsurile legale.
 
În urma probatoriului administrat, a fost luată măsură reţinerii faţă de şapte persoane, 5 bărbaţi şi 2 femei, cu vârste cuprinse între 23 şi 42 de ani, toate din municipiul Buzău. 
 
În cursul acestei zile, urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere de sesizare a instanţei, în vederea arestării. 
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
 
În activităţi, au fost angrenaţi şi poliţişti de investigarea criminalităţii  economice, poliţişti de ordine publică, criminalişti şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările