Criza financiară şi frigul duc la distrugera pădurilor

Criza financiară şi frigul duc la distrugera pădurilor

Hoții de lemne distrug pădurile

Apropierea sărbătorilor de iarnă îi face pe jandarmii să înmulţească numărul controalelor pentru prevenirea şi depistarea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier dar şi transportarea acestora. Într-o singură zi oamenii legii au depistat trei persoane care au încălcat legea şi au tăiat din păduri fie lemne pentru foc, fie brazi pentru Crăciun.

Ştiri pe aceeaşi temă

Una dintre acţiunile jandarmilor s-a desfăşurat în localităţile de munte ale judeţului, mai exact în Gura Teghii, Lopătari şi Brăieşti. Cu această ocazie jandarmii au verificat mai multe maşini şi căruţe încărcate cu lemne dar şi actele din care rezultă provenienţa lemnelor. În timpul acestor controale oamenii legii au depistat cinci persoane care transportau lemne fără acte de însoţire.

Un bărbat în vârsta de 35 de ani transporta pe un drum comunal cantitatea de 1,8 metri cubi de brad fără acte. Un alt bărbat de 35 ani transporta făra acte 38 salcâmi, fiecare lung de aproximativ 3,5 metri fiecare. Cei doi au motivat că au tăiat lemnele pentru a le folosi la încălzirea locuinţei pentru că nu mai au locuri de muncă şi nu au bani să îşi cumpere lemne.

De asemenea, a mai fost găsit un bărbat de 25 ani care transporta 19 brazi pentru care nu avea acte. Acesta le-a declarat jandarmilor că i-a găsit tăiaţi pe marginea unui drum forestier şi doar i-a luat de acolo, nu i-a şi tăiat.

Jandarmii le-au întocmit procese verbale de constatare a contravenţiilor tuturor şi au înaintat procesele verbale de contravenţie către ocoalele silvice pe raza cărora au fost săvârşite faptele în vederea stabilirii cuantumului amenzilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările