Confiscarea a 12 camioane se numără printre performanţele subofiţerului care a fost ales Jandarmul de onoare al anului 2017

Confiscarea a 12 camioane se numără printre performanţele subofiţerului care a fost ales Jandarmul de onoare al anului 2017

A confiscat sute de metri cubi de lemn tăiat ilegal şi 12 mijloace de transport, dar a aplicat şi amenzi în valoare totală de peste 250.000 de lei. Pentru această performanţă, de Ziua Jandarmilor, şeful postului montan de jandarm din Berca a primit titlul de Jandarmul de onoare al anului 2017. Cu aceeaşi ocazie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău a marcat şi o premieră: a inaugurat primul steag de prezentare la ceremoniile oficiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Zi de sărbătoare, astăzi, la Inspectoratului de Jandarmi Buzău. La împlinirea a 168 de ani de la înfiinţarea Jandarmiei Române, la sediul instituţiei a avut loc o festivitate la care au participat jandarmi activi şi în rezervă, dar reprezentanţi ai unor instituţii publice. 
 
Un important moment al ceremoniei a fost acordarea distincţiei de „Jandarm de onoare al judeţului Buzău”.
 
Distincţia a fost acordată plutonierului adjutant Dumitru Ursu, şeful Postului de Jandarmi Montan din Berca. In anul l 2017,  subofiţerul de jandarmi a reuşit confiscarea a 12 autovehicule care transportau ilegal peste 200 de metri cubi de material lemnos. 
 
Tot astazi, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău a marcat şi o premieră: a inaugurat primul steag de prezentare la ceremoniile oficiale. 
    
 
De asemenea, nouă jandarmi, ofiţeri şi subofiţeri, au fost avansaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim. În acelaşi cadru festiv, au fost decernate diplome şi premii câştigătorilor competiţiilor sportive organizate luna trecută sub egida „Cupa Jandarmeriei Române 2018”. 
 
În fiecare an, la 3 aprilie, este sărbătorită Ziua Jandarmeriei Române, marcând, astfel data la care, în 1850, Grigore Alexandru Ghica, domnul Moldovei, a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând practic actul de înfiinţare a Jandarmeriei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările