Ciprian Polschi, militarul ucis joi în Afganistan, declarat post-mortem ”cetăţean de onoare” al Buzăului

Ciprian Polschi, militarul ucis joi în Afganistan, declarat post-mortem ”cetăţean de onoare” al Buzăului

Printr-o hotărâre de consiliul local, Ciprian Polschi, militarul buzoian ucis săptămâna trecută în Kabul, a fost trecut pe lista cetăţenilor de onoare declaraţi post-mortem.

Ştiri pe aceeaşi temă


Totodată, proiectul de hotărâre mai vizează şi acordarea unui ajutor de urgenţă în sumă de 10.000 lei, prin Direcţia de Asistenţă Socială Buzău, familiei militarului. 

Sublocotenentul post-mortem Ciprian-Ştefan Polschi a murit, pe 5 septembrie 2019, în urma exploziei unei masini capcană, în timp ce afla într-o misiune de patrulare, în apropiere de Green Zone din Kabul, capitala Afganistanului. 

Ciprian-Ştefan Polschi era şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, avea 38 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era angajat în MApN din anul 2004 şi se afla la a treia misiune în Afganistan. 

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ştefan Polschi şi a înaintat preşedintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război. 

Trupul neînsufleţit al militarului buzoian va ajunge acasă marţi şi va fi depus la capela bisericii Sf. Ştefan din Micro III. Înmormântarea va avea loc joi, la Cimitirul Eroilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: