Cel mai modern sistem endoscopic din ţară, noua achiziţie a Spitalului Judeţean Buzău

Cel mai modern sistem endoscopic din ţară, noua achiziţie a Spitalului Judeţean Buzău

Sursa SJU Buzău

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a primit un sistem de endoscopie superioară şi inferioară, modelul cel mai avansat din ţară. Este vorba despre un echipament modern, destinat să asigure cele mai bune şanse de detecţie, diagnostic şi tratament pentru afecţiunile tractului digestiv.

Ştiri pe aceeaşi temă


Aparatul este destinat Compartimentului de Gastroenterologie din cadrul secţiei Medicină Internă, unde activează doi medici specialişti tineri: dr. Daniela Popescu şi dr. Andrada Viorela Gheorghe.

Cu ajutorul acestui aparat se pot efectua hemostaze endoscopice atât pentru ulcere, cât şi pentru alte afecţiuni, în afară de varicele gastrice, se montează PEEG-uri şi se pot efectua rezecţii endoscopice pentru polipi gastrici sau colonici.

„În momentul de faţă, cu dotarea nou-achiziţionată, Compartimentul de Endoscopie Digestivă din cadrul secţiei Medicină Internă poate să îndeplinească numeroase manevre endoscopice simple, de diagnostic, dar şi mai complexe, intervenţionale”, a declarat dr. Ştefania Manolescu, director medical SJU Buzău.

Echipamentul a fost achiziţionat de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, cu fonduri de la Consiliul Judeţean Buzău. Valoarea investiţiei se ridică la 466.242 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările